Картопляне пюре добре поєднується з різними м'ясними та рибними стравами, а також овочевими салатами. І його можна зробити ще смачнішим, якщо додати цей особливий соус.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- 700 г м'ясних кісток;
- спеції із сіллю до свого смаку;
- 1 ст. л. кулінарного жиру;
- 2 ч. л. цукру;
- 2 ст. л. пшеничного борошна;
- 2 ст. л. вершкового масла;
- 100 г томатного пюре;
- 2 цибулини;
- 1 морквина;
- петрушка.
Приготування:
Для початку зваріть міцний бульйон на кістках. Наріжте кубиками цибулю, а моркву натріть. Обсмажте їх з кістками та петрушкою. Далі кістки помістіть в каструлю, витоплений жир не потрібно вживати.
Варити їх доведеться протягом 10 годин на повільному вогні. Періодично забирайте жир, а наприкінці залишиться лише процідити рідину.
Далі на кулінарному жирі спасеруйте борошно, поки воно не стане коричневим, а потім його треба розвести з процідженим бульйоном. Окремо треба обсмажити моркву, цибулю та петрушку з додаванням томатного пюре.
Наприкінці усі компоненти потрібно з'єднати на сковороді та довести до кипіння, а потім варити ще годину на слабкому вогні. Після цього додайте в соус цукор, сіль та перець. Процідіть його, а овочі перетріть. Додайте заправку в картопляне пюре.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі