Сирники можна їсти у будь-який час, але у багатьох людей вони асоціюються саме зі сніданком, а для деяких навіть є запорукою успішного дня.

Однак не у кожної господині така страва виходить пишною і з ідеальною ніжною структурою, хоча тут немає жодних секретів. Головне підібрати відповідні продукти, пропорції та знати технологію приготування.

Сирники, фото smak.ua
Сирники, фото smak.ua

Інгредієнти для пишних сирників:

  • Сир сухий жирністю 5% або 9% - 500 г
  • Банан – 1 шт.
  • Борошно - 2 ст. ложки
  • Цукор – 1 ст. ложка

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще
  1. Відіжміть сир, якщо потрібно. Складіть його в марлю і трохи стисніть, щоб зайва волога пішла. Можна залишити над мискою в друшляку, щоб рідина могла стекти. Потім сир потрібно перебити у блендері разом із бананом до однорідної маси.
  2. Додайте в сир цукор та борошно, ретельно вимішайте.
    Якщо тісто дуже рідке і сирники не ліпляться, додайте ще трохи борошна і добре вимісіть тісто. Поверхню присипте борошном і починайте формувати руками сирники. Вони мають добре тримати форму.
  3. Поставте сковороду на вогонь, додайте трохи олії та вершкового масла, дайте йому нагрітися. Потім викладайте сирники та смажте до рум'яної скоринки 3-4 хвилини з кожного боку на помірному вогні. Можна накрити сковороду кришкою, щоб сирники добре пропеклися всередині. Готові сирники викладайте спочатку на паперовий рушник, щоб зайвий жир увібрався.

Нагадаємо, корисні котлети з квашеної капусти – легкий рецепт: для тих, хто хоче схуднути, але побалувати себе смачним

Раніше ми писали, салат з буряком, яблуками та горіхами: як за кілька хвилин приготувати вітамінну страву на всю родину