Здавалось би, що зварити яйця на обід чи для приготування салату досить просто. Та інколи вони тріскаються і результат виходить не зовсім не таким, як ми хотіли.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНа щастя існують кулінарні хитрощі, завдяки яким вам вдасться зварити яйця так, що вони не потріскаються під час кипіння. Кухарі з досвідом також пояснили, чому це трапляється і як можна цьому запобігти.
Як правильно варити яйця, щоб вони не тріскалися під час кипіння:
Перед тим, як розпочати процес варіння яєць дістаньте їх завчасно з холодильника. Продукт повинен прогрітися до кімнатної температури. Якщо ж у вас обмаль часу, холодні яйця можна залити теплою водою й дати постояти, поки не прогріються.
Пояснюється це дуже просто, адже при перепаді температур шкаралупа тріскається. Варто також добре помити яйця під проточною водою.
Далі налийте воду у каструлю та покладіть туди яйця, доведіть воду до кипіння та збавте вогонь. Варити їх потрібно на маленькому вогні протягом 5-7 хвилин. Зауважте, що свіжі яйця завжди чистяться гірше. А для того, щоб вони добре чистилися, перед варінням покладіть у каструлю з водою 2 столові ложки солі.
Нагадаємо, не википить і не підгорить: як закип'ятити молоко швидко і без втрат
Як повідомляв "Знай.ua", 5 найшкідливіших поєднань продуктів: можуть серйозно зашкодити організму
Також "Знай.ua" писав, впораєтеся за 1 секунду: як швидко очистити картоплю в мундирі