У разі війни часто немає можливості повноцінно готувати їжу. Після бомбардувань у багатьох містах можуть вийти з ладу та комунікації, як газ чи електрика.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому важливо на готування витрачати мінімум фізичних та матеріальних ресурсів. Новий канал дізнався у Шефа та експерта реаліті "На ножах" Алекса Якутова, які крупи можна вживати без варіння.
Гречка
Багато хто досі впевнений, що гречку потрібно обов'язково варити. Так цю крупу можна просто заливати водою. Причому не окропом, а водою кімнатної температури у пропорції 1:2. Справа в тому, що коричнева гречка вже готова. Якщо подивитися упаковку, там зазначено, що вона обсмажена та висушена. Тому простої води буде достатньо, щоб вона набрякла і стала придатною для їжі. У воді вона має настоятися приблизно 5 годин. А краще 8-10. Після цього її можна вживати.
Ячна крупа
Це каша із подрібненого ячменю. Традиційно її також варять. Але можна заливати окропом у пропорції 1:2. Дати настоятися щонайменше 2 години. Час приготування залежатиме від розміру подрібненого ячменю.
Кус-кус
Ця дрібна крупа готується досить швидко. Її не треба варити. Достатньо залити окропом так, щоб його було трохи більше, ніж самої крупи. Накрити тарілкою і за 15 хвилин можна їсти.
Перловка
Перлову крупу можна заливати водою. Причому вода необов'язково має бути дуже гарячою. Заливають її із розрахунку 1:3. Однак, щоб дійти, крупа має настоятись 24 години.
Геркулес
Цю кашу теж не треба варити. Навіть, якщо на упаковці зазначено, що вона потребує варіння. Достатньо залити окропом і почекати 15-20 хвилин.
Нагадаємо, як приготувати каву з апельсиновим смаком: цікавий рецепт ароматного напою.
Раніше ми повідомляли, навіщо класти чорний хліб у каструлю з готовим рисом: дізнавшись, ви робитимете так завжди.