У шаленому ритмі життя господиням не хочеться витрачати багато часу на готування. На щастя, з роками на просторах Інтернету почали з'являтися спрощені рецепти. Один з таких – дуже смачний пісочний торт, а піде на нього лише 15 хвилин.

Перевага цього рецепту полягає в тому, що для приготування не знадобиться духовка. Коржі виходять ніжними та хрумкими, а в поєднанні з кисло-солодким сметанним кремом – це нереальне задоволення.

Пісочний торт без духовки, фото receptisalatov
Пісочний торт без духовки, фото receptisalatov

Інгредієнти:

  • Борошно 250 г
  • Цукор 60 г
  • Вершкове масло 120 г
  • Сіль 1 щіпка
  • Сметана 20% 500 гр
  • Цукор для крему 120 г
  • Яйця для крему 2 шт
  • Кукурудзяний крохмаль 1 ст.л
  • Вершкове масло для крему 50 г
  • Ванільний цукор 20 г

Готуємо:

Популярні новини зараз
ПриватБанк блокує карти українців після цієї операції: "Платив роками за кожен місяць" Українці отримають рахунки за світло з несподіваними сумами: підвищення тарифу відчують не всі Душ стане справжньою розкішшю: українців змусять платити по 134 гривні за куб води Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще

У глибокому посуді з'єднайте пшеничне борошно цукор і розм'якшене вершкове масло. За допомогою вилки перетріть інгредієнти до стану дрібної крихти. Перекладіть крихту на суху розігріту сковороду. Постійно помішуючи крихту лопаткою, обсмажуйте на середньому вогні до золотистого відтінку.

У ковші або невеликій каструлі змішайте 2 курячі яйця і кукурудзяний крохмаль до однорідної консистенції. В отриману суміш додайте цукровий пісок та ванільний цукор. Додайте в крем жирну сметану. Поставте крем на повільний вогонь, доведіть до кипіння. Додайте в гарячий крем 50 г розм'якшеного вершкового масла.

Пісочний торт без духовки, фото receptisalatov
Пісочний торт без духовки, фото receptisalatov

Із загальної кількості крихти відкладіть 4 столові ложки для прикраси, крихту, що залишилася, розділіть на 4 частини. Дно та боки роз'ємної форми змастіть олією, застеліть пергаментним папером. Викладіть на дно 1/4 частини крихти, рівномірно розподіліть її по всьому периметру форми. Поверх крихти розподіліть 1/4 частину гарячого крему. Чергуючи шари, зберіть весь торт, прикрасьте. Накрийте торт харчовою плівкою, відправте в холодильник щонайменше на 6 годин.

Нагадаємо, ідеальні сирники для Великого посту: простий рецепт

Раніше ми писали, рецепт бананового хліба з горіхами - під силу кожному