Соуси здатні розбавити і навіть вдосконалити багато страв, особливо сирний. Він ідеально підійде до овочів, таких як броколі, брюссельська капуста, а також до макаронів та рибки.

При цьому сирний соус готується дуже просто, але лише від одного запаху вже прокидається апетит. Якщо ви хочете використовувати його як доповнення до м'яса або картоплі фрі, просто приправте зеленню та перцем, а для овочів – часником та перцем чилі.

Сирний соус, фото koolinar
Сирний соус, фото koolinar

Інгредієнти:

  • Масло вершкове 25 г
  • Борошно пшеничне 3 ст. л.
  • Молоко 500 г
  • Сир чеддер 250 г
  • Сир горгонзолу 100 г
  • Часник 1 шт.
  • Орегано сушене 1 ч. л.
  • Мускатний горіх мелений 0.5 ч. л.
  • Куркума 0,25 ч. л.
  • Перець чорний мелений, сіль
  • Яйця курячі

Приготування:

Популярні новини зараз
Головне за 7 червня: українцям скасовують виплати, ТЦК відмовляються від "бусифікації", а українцям підняли тарифи Без скандалів і бусиків: ТЦК переходять на нові правила мобілізації Клієнти на межі бунту: ПриватБанк стягує комісію за відсутність операцій по карті Нові поблажки для ухилянтів: знятися з розшуку можна без візиту до ТЦК
Показати ще

У сковороді розігрійте вершкове масло на повільному вогні. Коли воно розтане, додайте борошно і перемішайте. В отриману заправку поступово додаємо молоко, постійно помішуючи отриманий соус бешамель (щоб не було борошняних грудочок). Додайте до нього мускатний горіх, куркуму та подрібнений орегано.

Обидва сири натріть на великій тертці. Додайте їх у бешамель і зачекайте, поки вони розтануть. Іноді помішуйте соус. Він буде готовий, коли матиме однорідну консистенцію. Потім приправляємо на смак перцем і, якщо захочете, сіллю (від сирів соус вже досить солоний). Якщо ви хочете приготувати страву, запечену у сирному соусі, додайте до соусу збите яйце.

Нагадаємо, пісні рулетики з маком на воді за 30 хвилин: більш бюджетного рецепту не знайти

Раніше ми писали про те, як швидко приготувати зелений соус із часником: нотка пікантності до будь-якої страви