Якщо звичайні котлети вже набридли, а хочеться якоїсь соковитої м'ясної страви з фаршу, тоді читайте рецепт смачного рулету м'ясного в лаваші, запеченого в духовці.

Інгредієнти:

  • Домашній фарш (50/50 курка-яловичина або за бажанням) – 400 гр.;
  • Тонкий лаваш (1 лист) – 170 гр.;
  • Цибуля – 1 середня цибулина;
  • Болгарський перець - від великого (70 гр.);
  • Сметана (15%) – 1 ст. л.;
  • Зелень (кріп / петрушка / зелена цибуля);
  • сіль;
  • Суміш перців;
  • Сухий часник;
  • каррі;
  • Яєчний жовток – 1 шт.;
  • Кунжут.

М'ясний рулет / фото: 1001.menu
М'ясний рулет / фото: 1001.menu

Приготування:

Цибулю подрібнюємо на тертці або дрібно нарізаємо і додаємо у фарш. Туди ж кидаємо сіль та перець. Обсмажуємо фарш на сухій сковороді на середньому вогні, помішуючи близько 10 хвилин. Додаємо до нього дрібно нарізаний болгарський перець та смажимо ще близько 7 хвилин.

Популярні новини зараз
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Показати ще

Після закінчення часу кладемо 1 ст. л. Сметани для надання соковитості, пробуємо на спеції. За смаком додаємо сіль, перець, сухий часник та каррі. Можете додати будь-які спеції, які любите. Довго на вогні не тримаємо – буквально 2 хвилини після додавання сметани.

М'ясний рулет / фото: 1001.menu
М'ясний рулет / фото: 1001.menu

Далі складаємо лаваш вдові та рівномірно намазуємо на нього м'ясну начинку. Акуратно згортаємо в рулет, щоб не виліз фарш і укладаємо у форму для випікання. Змащуємо зверху|згори| збитим жовтком і присипаємо кунжутом.

Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин|мінути|.

Нагадаємо, що бюджетно та дуже смачно: як приготувати тефтелі за 20 хвилин, щоб вистачило на всю родину.

Раніше ми повідомляли про смачний м'ясний хлібець із шампіньйонами на заміну ковбасі: на готування піде всього 45 хвилин.