Якщо звичайні котлети вже набридли, а хочеться якоїсь соковитої м'ясної страви з фаршу, тоді читайте рецепт смачного рулету м'ясного в лаваші, запеченого в духовці.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяІнгредієнти:
- Домашній фарш (50/50 курка-яловичина або за бажанням) – 400 гр.;
- Тонкий лаваш (1 лист) – 170 гр.;
- Цибуля – 1 середня цибулина;
- Болгарський перець - від великого (70 гр.);
- Сметана (15%) – 1 ст. л.;
- Зелень (кріп / петрушка / зелена цибуля);
- сіль;
- Суміш перців;
- Сухий часник;
- каррі;
- Яєчний жовток – 1 шт.;
- Кунжут.
Приготування:
Цибулю подрібнюємо на тертці або дрібно нарізаємо і додаємо у фарш. Туди ж кидаємо сіль та перець. Обсмажуємо фарш на сухій сковороді на середньому вогні, помішуючи близько 10 хвилин. Додаємо до нього дрібно нарізаний болгарський перець та смажимо ще близько 7 хвилин.
Після закінчення часу кладемо 1 ст. л. Сметани для надання соковитості, пробуємо на спеції. За смаком додаємо сіль, перець, сухий часник та каррі. Можете додати будь-які спеції, які любите. Довго на вогні не тримаємо – буквально 2 хвилини після додавання сметани.
Далі складаємо лаваш вдові та рівномірно намазуємо на нього м'ясну начинку. Акуратно згортаємо в рулет, щоб не виліз фарш і укладаємо у форму для випікання. Змащуємо зверху|згори| збитим жовтком і присипаємо кунжутом.
Випікати в заздалегідь розігрітій духовці до 180 градусів 15-20 хвилин|мінути|.
Нагадаємо, що бюджетно та дуже смачно: як приготувати тефтелі за 20 хвилин, щоб вистачило на всю родину.
Раніше ми повідомляли про смачний м'ясний хлібець із шампіньйонами на заміну ковбасі: на готування піде всього 45 хвилин.