Зараз для вегетаріанців можна знайти безліч цікавих страв у ресторанах, а також рецептів для домашнього приготування. Харчуватися корисно і смачно, але без м'яса - цілком реально. Такі люди особливо оцінять такі котлети з рису та овочів.

Досвідчені господині вже давно знають, що смачні котлети можна приготувати не лише з фаршу, а й з крупи теж. У даному рецепті використовується рис та овочева засмажка.

Рисові котлети, фото sovkusom
Рисові котлети, фото sovkusom

Інгредієнти:

  • Рис 250 г
  • Картопля 5 шт.
  • Морква 1 шт.
  • Цибуля 1 шт.
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець (мелений) за смаком
  • Паприка 1 ч.л. л.
  • Порошок часниковий 1 ч. л.
  • Соняшникова олія за смаком
  • Прованські трави 0,25 ч. л.

Процес приготування:

Популярні новини зараз
Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе "Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Показати ще

Відварюємо рис до готовності. Відкидаємо його на друшляк і промиваємо під проточною водою. Даємо рису охолонути. Відварюємо картоплю в мундирі. Остуджуємо його та очищаємо. Натираємо картоплю на великій тертці.

Очищаємо цибулю. Дрібно його нарізаємо. Обсмажуємо цибулю на розігрітій сковороді зі олією. Очищаємо моркву. Натираємо її на дрібній тертці. Додаємо моркву до цибулі. Добре все перемішуємо. Обсмажуємо овочі до м'якості.

Додаємо до остиглого рису обсмажену цибулю та моркву, а також натерту картоплю. Солимо і перчимо. Додаємо мелену паприку, сушений часник та прованські трави. Ретельно перемішуємо усі інгредієнти. Формуємо із отриманої маси заготівлі невеликого розміру. Викладаємо їх на обробну дошку. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо котлети до золотистості із двох сторін.

Нагадаємо, за вуха не відтягнеш: що додати в начинку пельменів, щоб було ще смачніше

Раніше ми писали про те, як приготувати тефтелі за 20 хвилин, щоб вистачило на всю родину