Багато українців обожнюють кабачки, проте більшість рецептів уже встигло приїстись, а хтось взагалі не знає, як їх краще готувати.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяМи підготували рецепт ідеальної солоної закуски з кабачків, яка готується швидко та легко.
Інгредієнти:
- Кабачки (краще використати молоді, без насіння) – 300 гр.;
- Кріп, петрушка – по 3 гілочки;
- Олія соняшникова/оливкова – 50 мл.;
- Яблучний оцет – 1,5 ст. л.;
- Чеснок – 1 зубчик;
- Мед – 1 ст. л.;
- Сіль - 0,5 год. л.
Приготування:
Для початку очищаємо кабачки від шкірки та нарізаємо тонкими слайсами за допомогою овочечистки, мандолини або ножа. Якщо кабачки молоді з тонкою шкіркою, можна її не чистити. Далі складаємо слайси в миску, солимо і залишаємо на 30 хвилин, щоб стекла зайва рідина.
Кріп і петрушку подрібнюємо. До неї додаємо очищений і пропущений через прес часник, рослинну/оливкову олію, мед (якщо він густий, то спочатку топимо його на водяній бані), яблучний оцет та перець за смаком. Перемішуємо.
Кабачки, які постояли в солі, віджимаємо та зливаємо з них зайву рідину. Заливаємо їх маринадом і ретельно перемішуємо. Забираємо ємність із кабачками в холодильник на кілька годин.
Для приготування цієї закуски використовують сирі кабачки, завдяки чому в них зберігаються всі корисні мікроелементи і вітаміни. Ця закуска також низькокалорійна, чудово засвоюється організмом та сприятливо впливає на ШКТ.
Нагадаємо про ідеальний рецепт маринаду до шашлику, щоби слини бігли без зупинки: Клопотенко так не вміє.
Раніше ми повідомляли, що до Львова більше їхати не потрібно: рецепт легендарного сирника, заради якого їдуть з усього світу.