Хоча до сезону консервації ще далеко, але все одно хочеться знайти найцікавіші рецепти для своїх закруток. Адже потім, як на зло, нічого неможливо знайти.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому ми готуємо вас вже зараз і пропонуємо ознайомитися з рецептом ароматних та хрумких консервованих огірків у соусі чилі.
ІНГРЕДІЄНТИ:
- Вода - 6 склянок (200 мл)
 - Кетчуп чилі - 6 ст.л(з гіркою)
 - Цукор - 1 склянка (200 мл)
 - Сіль - 2 ст.л (без гірки)
 - Перець горошком
 - Оцет 9%-50 мл
 - Огірки
 
                
СПОСІБ КОНСЕРВАЦІЇ:
4. Банки добре промиваємо, стерилізуємо. Кришки прокип'ятити.
РОЗСОЛ
- У банку на дно насипаємо штук 6 перцю горошком, складаємо огірки.
 - Як тільки наповнили всі банки, заливаємо їх, повну банку водою (звичайною не кип'яченою, кімн. Темп.). Потім зливаємо з банок у склянку (200 мл), як вийшло 6 склянок, робимо розсіл.
 - У воду додаємо: кетчуп 6 ст.л з великою гіркою, сіль, цукор, добре перемішуємо.
 - Ставимо на плиту, доводимо до кипіння, кип'ятимо 5 хвилин.
 - Вливаємо оцет і, як закипить, відключаємо. Заливаємо гарячим розсолом, прикриваємо кришками.
 - У велику каструлю, на дно кладемо рушник, закладаємо банки, заливаємо теплою водою і стерилізуємо 15 хв, після 
закипання. Простерилізовані банки закочуємо та укутуємо на добу. 
Нехай пікантні огірочки радують вас у холодну пору, а небо над головою буде мирним.
                
Нагадаємо про рецепт ідеального салату з кропиви та кульбаб під ароматне сало: інакше ви їсти не зможете.
Раніше ми повідомляли, що спробуйте не варити яйця, а запекти просто у шкаралупі: дієтичний рецепт з курячим філе, про який ви не забудете.