Потроху ми продовжуємо ознайомлюватися з творіннями української кухні, набувши розуміння, наскільки вона є різнобічною та так би мовити "цікавою".
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяТому зараз йтиметься про страву гуцульської кухні — страпачки — які готуються з різними добавками та інгредієнтами, на багато років закріпившись у будинках Закарпаття, маючи легкий та дуже швидкий рецепт приготування. Про це розповіла кулінарний блогер Наталія Машика на YouTube.
Для приготування страпачок з картоплі вам знадобляться наступні інгредієнти: 760 г картоплі, 100 мл молока, 1 яйце, 250 г борошна, сіль за смаком, сало і цибуля для засмаження.
Очистіть картоплю і наріжте її на шматочки. Потім пропустіть його через тертку чи комбайн, щоб одержати однорідну масу. Кидайте отриману картопляну масу на сито, щоб зняти зайву рідину.
Паралельно вилийте 100 мл молока в сотейник і доведіть до кипіння. Додайте кипляче молоко до картоплі і швидко перемішайте.
Додайте сіль, яйце та борошно (поступово). Знову перемішайте, щоб утворилася однорідна консистенція (консистенція густої сметани). Якщо тісто дуже рідке, додайте ще трохи борошна.
Для засмаження страпачок розігрійте сковороду на середньому вогні та додайте нарізане сало. Смажте, поки сало не стане золотистим і хрустким. Потім додайте нарізану цибулю і смажте ще кілька хвилин.
Поки жарите цибулю, ставте воду на вогонь і коли вона закипить, відправляємо туди страпачки. Коли вони випливуть, варимо ще протягом 2-3 хвилин.
На стіл їх потрібно подавати із піджаркою - за смаком можна додати мелену паприку та зелень.
Нагадаємо, унікальний рецепт сала в банку, від якого не втримаються навіть сусіди: просто тане в роті
Як повідомляв "Знай.uа", смачні сирники з маком від Клопотенка: забудете про класичний рецепт, цей у рази краще
Знай.ua писав, як у "Братах Супер Маріо": рецепт спагетті з грибами у вершковому соусі - діти та дорослі будуть у захваті