Чіпси продаються чи не в кожному магазинчику, але не завжди можна бути впевненим, що в пачці саме картопля, а не крохмаль із ароматизаторами, наповнювачами та великою кількістю жиру.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА після повномашстабної війни і зовсім цей продукт підскочив у ціні і вкрай важко знайти улюблені Лейс чи Люкс, ще й потім віддати за них 60 гривень. Тому пропонуємо спробувати найпростіші
Низькокалорійні чіпси з лаваша
Інгредієнти:
- 1 лист тонкого лаваша
- 2-3 ст. л. рослинної олії (краще брати оливкову)
- часниковий порошок
- сушений базилік або орегано
- сіль та перець за смаком
Приготування:
Змішайте олію зі спеціями. Лаваш наріжте або порвіть на шматочки зручного розміру, перекладіть його в ємність і полийте олією зі спеціями. Акуратно перемішайте, щоб на кожен шматочок потрапило небагато заправки. Викладіть їх на деко і випікайте 10 хвилин|мінути| при 180 градусах. Обов'язково перевіряйте чіпси під час приготування, щоб відрегулювати ступінь прожарювання.
Натуральні чіпси з лаваша зі сметаною
Інгредієнти:
- 2 листка тонкого лаваша
- 200 г сметани
- 1 яйце
- спеції за смаком
- 100 г твердого сиру
- 1 зубчик чеснока
Приготування:
Збийте сметану з яйцем, роздавленим часником, сіллю та спеціями (каррі, хмелі-сунелі, паприку або суміш перців на ваш смак). Листи лаваша змастіть отриманою сумішшю, присипте часником і наріжте на шматочки або смуги. Випікайте чіпси зі сметаною в духовці 10 хвилин|мінути| при 190 градусах.
Чіпси з банана
Інгредієнти:
- 3 банана (стиглі, але міцні)
- 1 лимон
Приготування:
Банани наріжте кружальцями і викладіть пергаментний папір. Збризкайте соком лимона і готуйте годину при 180 градусах, поки фруктові чіпси не стануть хрусткими. Банани добре поєднуються з корицею та куркумою.
Чіпси з яблук
Інгредієнти:
- 2 яблука
- 0,5 ч. л. кориці
- 2 ст. л. сахара
З яблук виріжте серцевину і наріжте їх на платівки. Потім обваляйте пластинки в кориці з цукром із двох сторін і викладіть на лист. Готуйте яблучні чіпси при 100 градусах за годину з кожного боку.
Нагадаємо про прості лайфгаки, які дозволять шашлику стати м'яким та соковитим: яким має бути маринад.
Раніше ми повідомляли про ідеальні котлетки з Волині – мазурики, які складуть конкуренцію вашим фаворитам: простий рецепт.