Не дивлячись на війну, яку триває росія, українці не падають духом і навіть уже готуються йти на пікнік.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяВідвідування лісів у воєнний час заборонено, а от посмажити шашлики в парку не забороняється, тому ми вам з цим допоможемо, адже який пікнік без шашлику.
Ми підготували для вас найсмачніші маринади для головної страви літа – шашлику.
Для 1 маринаду нам знадобиться:
- свинина (шийка) - 1,5 кг
- цибуля - 700 гр.
- оцет (9%) – 50 мл.
- сіль - 1,5 ч. л.
- перець за смаком
- олія - 1 ст. л.
Для 2 маринаду:
- свинина (шийка) - 2 кг
- ріпчаста цибуля - 0,5 кг
- олія - 1 ст. л.
- сіль - 1 ст. л.
- перець та спеції за смаком.
Для 3 маринаду:
- свинина (шийка) - 1,5 кг
- цибуля - 2-3 великих цибулини
- мінеральна вода - 1 літр
- розмарин 1 ч. л.
- лавровий лист - 2-3 шт.
- сіль - 1,5 ч. л.
- перець за смаком.
Для 4 маринаду:
- свинина (шийка) - 1,5 кг
- цибуля - 2 великі цибулини
- кефір - 2 склянки
- сіль - за смаком
- цукор - 1,5 ч. л.
- чорний мелений перець - на смак
- свіжа зелень - базилік, зелена цибуля, кріп, стрілки часнику
- перець чилі - 1 шт.
Для 5 маринаду:
- свинина (шийка) - 1 кг
- цибуля - 6 шт.
- червоне вино - 300 мл
- сіль - 3 щіпки
- чорний мелений перець - на смак
- розмарин - 1-2 гілочки
- лавровий лист - 2 шт.
- червоний перець - 1 щіпка.
Для 6 маринаду:
- свинина (шийка) - 1,5 кг
- цибуля - 2 шт.
- пиво – 0,5 л.
- сіль - 1 ст. л.
- лавровий лист - 2 шт.
- чорний перець до смаку.
Для 7 маринаду:
- свинячі реберця - 1,5 кг
- цибуля - 2 шт.
- часник – 1 зубчик
– томатний сік – 0,5 л.
- сіль - 1 ст. л.
- запашний горошок - 4 шт.
- лавровий лист
- гвоздика
- чорний перець до смаку.
Маринади це, безперечно, добре. Але також важливо купити і правильне м'ясо, яке буде м'яким, соковитим та смачним. Розглянемо яка частина свинини найбільше підходить для шашлику та як її вибрати.
Якщо ви вибрали вирізку, то перед смаженням потрібно зняти жилисту плівку. Після приготування м'яса потрібно відразу сідати за стіл, інакше ваш шашлик засохне і стане твердим.
Шийка йде другою ніжністю після вирізки. Містить у собі трохи жиру. Найголовніше оглянути м'ясо на наявність хрящів і позбутися їх. Якщо шматки жиру занадто великі, їх краще зрізати. Але при цьому наявність невеликої кількості жиру дозволяє підсмажити ваше м'ясо до золотистої скоринки.
3-е місце з ніжності займає корейка. Всередині жир відсутній, але при цьому він розмістився на м'ясі. Якщо ви хочете приготувати шашлик з корейки, цей жир потрібно зняти, інакше м'ясо вийде дуже жорстке.
Наступним став карбонат. Його потрібно брати із салом, щоб жир не дав стекти м'якоті м'яса, тоді шашлик вийде дуже ніжним та смачним. М'ясо варто нарізати впоперек, щоб кожен шматочок був із жиром.
Останній у списку - окіст. Теж підходить для шашлику, але це м'ясо жорсткіше.
Нагадаємо про травневі пікніки: скільки коштуватиме улюблений шашлик на вихідні.
Раніше ми повідомляли прості лайфгаки, які дозволять шашлику стати м'яким та соковитим: яким має бути маринад.