Одним із смаків дитинства для багатьох є бабусині пиріжки. І неважливо, скільки минуло років – ми завжди пам'ятатимемо цей неймовірний запах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗараз в Україні триває війна, яку розв'язав путін 24 лютого, але всі психологи в один голос твердять – якщо ви у відносній безпеці, то займіться рутиною і також порадуйте себе. Україна не переможе від того, що ви нічого не їсте чи харчуєтесь мівіною. А чим приготування пиріжків, що не відволікає заняття? Можливо, вам так сподобається процес, що ви спечете такі ласощі і для бійців ТРо або ЗСУ.
Пиріжки за таким рецептом виходять ніжні та м'які, як пух.
- Для тесту нагріваємо 400 мл молока до температури трохи вище за кімнатну. Розводимо у ньому 1 ст. л. цукру та 1 ст. л. дріжджів, залишаємо у теплому місці на 15 хв.
- У чашку просіюємо 3 склянки борошна, додаємо 1 ч. л. солі, потім вливаємо молоко із дріжджами. Замішуємо м'яке липке тісто.
- Потім влийте в чашку приблизно 40 г олії і помісіть тісто добре, поки вся олія не з'єднається з тістом.
- Накриваємо чашку рушником і ставимо в тепле місце на 1,5 години, потім потрібно тісто обім'яти, що піднялося, і ще раз залишити на 1 годину.
- Від готового тіста відриваємо шматочки розміром з абрикос, руками розплющуємо тісто в коржик, кладемо будь-яку начинку (картопляне пюре, вишня, яблука, цибуля з яйцем...), ліпимо пиріжок. Тістечка укладаємо швом вниз на дошку з борошном.
- У сковороду наливаємо шар олії приблизно 1 см. Обсмажуємо на середньому вогні пиріжки з двох боків до золотистого кольору. Готові пиріжки викладаємо на серветки, щоб увібрала зайву олію.
Цілком ймовірно, це стане вашим сімейним рецептом, а посиденьки з чаєм та пиріжками – сімейною традицією на вечори суботи. Приємного апетиту, мирного неба над головою та якнайшвидшої перемоги України.
Нагадаємо про в'ялені яєчні жовтки, після яких усі скажуть "вау": незвичайний рецепт.
Раніше ми повідомляли, окіст, карбонат або ошийок - яке м'ясо вибрати для соковитого шашлику, 7 рецептів маринадів з пива, вина та мінералки.