Холодний борщ із буряком — чудове рішення для спекотного дня. Така страва одночасно зможе і освіжити, і наситити.

Варіацію люблять не менше, ніж гарячий і його часто готують пізньої весни у травні та влітку, додаючи свіжу зелень.

ІНГРЕДІЄНТИ

  • яйця – 2 шт.
  • буряк середнього розміру – 3 шт.
  • питна вода – 2,5 л
  • яблучний оцет – 1 ст. л.
  • картопля середнього розміру – 5 шт.
  • огірки середнього розміру – 2 прим.
  • зелена цибуля – 60 г
  • кріп – 60 г
  • сіль, мелений чорний перець, сметана – до смаку

Борщ
Борщ

Приготування:

Популярні новини зараз
Взимку українців можуть очікувати нові випробування: відключення світла ще квіточки Немає грошей, але є борг: як ТЦК стягуватимуть штрафи з ухилянтів Пенсіонерам додадуть 600 гривень: як оформити надбавку Готуйтеся до нових платіжок: для українців подорожчають дві важливі комунальні послуги
Показати ще

1. Зварити круті яйця. Після кипіння варити ще 10-12 хвилин. Злити воду, охолодити.

2. Буряк для холодного борщу вимийте щіткою. Одну бульбу очистіть, розріжте на четвертинки і покладіть у каструлю. Залийте 2 л холодної питної води, додайте оцет і доведіть до кипіння. Варити на слабкому вогні близько 30-40 хвилин.

3. Готові буряки викладіть на тарілку і дайте трохи охолонути. Потім наріжте соломкою. Відвар процідіть. Додайте в нього нарізаний буряк і дайте охолонути. Заберіть у холодильник до використання.

буряк, фото Pxhere
буряк, фото Pxhere

4. Буряк для борщу, що залишився, загорніть у фольгу і запікайте при 180°C протягом 40 хвилин. Обдайте холодною водою і дайте охолонути. Наріжте соломкою і перекладіть у буряковий відвар із холодильника.

5. Картоплю для холодного борщу вимийте, очистіть і наріжте скибочками. Складіть у каструлю. Влийте холодну питну воду, що залишилася, доведіть до кипіння і сильно посоліть. Варіть прикривши кришкою 15 хвилин. Дати охолонути у холодильнику.

6. Яйця для борщу очистіть і наріжте кубиками. Огірки вимийте, очистіть і наріжте кубиками. Цибулю з кропом вимийте, добре обсушіть паперовим рушником і дрібно наріжте.

7. Картопляний відвар з картоплею з'єднайте з буряковим та буряком. Додати огірки, яйця, зелену цибулю та кріп. Забрати в холодильник на годину.

Страва готова до подачі на стіл. Смачного.

Нагадаємо про найсмачніше запечене сало за рецептом зірки "МайстерШеф" Ярославського: ви такого ще не куштували.

Раніше ми повідомляли, що KFC більше не потрібен: простий рецепт смачних та соковитих курячих стрипсів.