День матері – міжнародне свято, яке цього року в Україні святкують 14 травня. Всім відомо, що це ідеальна нагода приготувати смачний десерт для мами.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНіжний торт "Вікторія" стане найкращим варіантом. Названий на честь англійської королеви Вікторії, він є повітряним бісквітом з полуницею і ніжним вершковим кремом. Звичайно ж, готувати його можна і потрібно не тільки у таке свято, а й будь-якого іншого дня, щоб підняти собі настрій.
Торт "Вікторія" – інгредієнти
розм'якшене вершкове масло - 250 г + для змащування
світло-коричневий цукор – 250 г
яйця – 4 шт.
самовисхідне борошно 250 г + для посипання
насіння половини ванільного стручка
цедра одного лимона
цукрова пудра – 1 ст.л. + для посипання
вершки для збивання – 100 г
полуничний джем – 4 ст.
свіжа полуниця – 100 г
Рецепт приготування торта "Вікторія"
1. Розігріти духовку до 170 C. Змастити олією і застелити папером дві форми для випікання діаметром 20 см. Злегка присипати борошном і струсити надлишки.
2. Збити розм'якшене вершкове масло|мастило| і цукор в пишний світлий крем. Продовжуючи збивати, додати яйця по одному.
3. Всипати борошно, що просіює, і насіння ванілі.
4. Розділити суміш між підготовленими формами. Випікати в духовці протягом 45 хвилин. Готовність перевірити зубочисткою. Дати трохи охолонути і обережно перекласти коржі на ґрати. Повністю остудити.
5. Дрібно натерти лимонну цедру в миску, додати|добавляти| цукрову пудру і холодні вершки. Збити до м'яких піків.
6. Змастити один корж варенням, потім покрити лимонним кремом. Розкласти зверху нарізану полуницю. Накрити другим коржем і посипати цукровою пудрою, що просіяє.
Маленький лайфхак: якщо у вас немає борошна самовисхідного, додайте в тісто 2 ч.л. розпушувача.
Нагадаємо, що забудьте про крихту і зваріть холодний борщ: рецепт літнього супу, який точно вам сподобається.
Раніше ми повідомляли, що якщо не знаєте, що приготувати на гарнір: незвичайний кускус із горошком та свіжою м'ятою за 5 хвилин.