Українські військові та волонтери всіма силами наближають перемогу України над росією. Кожен громадянин нашої країни бачить цей солодкий день у снах.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяАле чому б не підготуватися і не зробити найсмачніший напій до величного дня? Звичайно, хочеться чогось незвичайного і незабутнього. Цим напоєм може бути вино з квіток кульбаби і робиться дуже легко.
Спробувавши одного разу, назавжди запам'ятаєш цей смак: незвичний, солодкий, терпкий, злегка тягучий, з нотками квітково-медового пилку і ледве вловимою гіркуватістю, що нагадує смак соку, що струмує по зрізу стебла щойно зірваної квітки.
Інгредієнти:
- квіти кульбаб - 1л. банка,
- апельсини 2 шт.
- лимони 2 шт.,
- родзинки 1,5 ст. л.,
- вода 3 л,
- цукор 500 г.
Спосіб приготування:
- Зібрати квіточки кульбаб при сонячному світлі, коли вони відкриті.
- Скласти їх у літрову банку, пересипавши цукром.
- Коли суцвіття пустять сік, це станеться на 2-3 день, додати склянку холодної кип'яченої води і залишити ще на 3-4 дні.
- З апельсинів та лимонів вичавити сік і покласти родзинки.
- Настій з квіток проціджуємо, додаємо цитрусовий сік з родзинками і доводимо об'єм холодної кип'яченої води до 3-х літрів. Накриваємо марлею і залишаємо для первинного бродіння.
- Як тільки почалося бродіння ставимо під гідрозатвор.
Спробувати вино можна вже за кілька тижнів, але краще все ж таки дати настоятися 3-4 місяці, тоді колір буде світло-бурштиновий, а смак буде тоншим. У такому разі зробіть кілька пляшок – одну відкриєте на перемогу України, а друга залишиться для Спаса чи зустрічі осені. Також можна зберегти вино і до Нового року, щоб літній смак урізноманітнив зимові холоди.
Наливайте та пригощайтеся або пригощайте.
Нагадаємо про найсмачніше запечене сало за рецептом зірки "МайстерШеф" Ярославського: ви такого ще не куштували.
Раніше ми повідомляли, що KFC більше не потрібний: простий рецепт смачних та соковитих курячих стрипсів.