У такий важкий для всієї України час не зайвим буде з'їсти якусь смачну насолоду. Військові ЗСУ на передовій захищають нас з посмішкою на вустах і з жартами і вони б не хотіли, щоб ми безперервно лили сльози.

Особливо вам сподобається десерт ромова баба, який всі пам'ятають ще з дитинства. Він дуже простий у приготуванні і впорається з цим навіть новачок у кулінарній справі. І це точно буде краще, ніж купувати у супермаркеті.

Ромова баба, фото: Знай.uа
Ромова баба, фото: Знай.uа

Інгредієнти:

  • 320 г борошна;
  • 3 г сухих дріжджів + 15 г молока;
  • 90 г вершкового масла м'якого;
  • 15 г меду;
  • 280 г яйця (приблизно 5-6 шт.);
  • 2 г солі;
  • 800 г води;
  • 400 г цукру;
  • Цедра лимона и лайма;
  • 50 г рому.

Ромові баби на вітрині, фото Trip Advisor
Ромові баби на вітрині, фото Trip Advisor

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Спосіб приготування:
1. Розмішуємо дріжджі у теплому молоці, залишаємо на 10-15 хвилин у теплому місці.
2. Змішуємо борошно, мед, розм'якшене масло та дріжджі з молоком.
3. Замішуємо тісто і починаємо порціями вливати збиті яйця.
4. Вимішуємо тісто спочатку на середній, а потім на високій швидкості до еластичності та розвитку глютену (процес може зайняти 20-25 хвилин).
5. Залишаємо тісто в теплому місці на 30 хвилин.
6. Наповнюємо форми, залишаємо підходити у теплому місці на 1,5 години.
7. Випікаємо при 180С протягом 20-25 хвилин.
8. Дістаємо з духовки та повністю остуджуємо.
9. Для сиропу змішуємо цукор, воду та цедру, доводимо до кипіння та повного розчинення цукру.
10. Знімаємо з вогню, охолоджуємо до 50С, вливаємо ром, "купаємо" і насичуємо ромові баби сиропом.

Приємного вам апетиту, нехай життя буде солодким, а небо над мирним миром.

Нагадаємо про пікантну намазку з редиски та сала за 10 хвилин: терміново готуйте та несіть хліба.

Раніше ми повідомляли рецепт фаршированого батона з м'ясом і грибами: краще за будь-які гарячі бутерброди.