Починається літо, тому багато хто хоче їсти побільше різних салатів зі свіжих овочів. Проте традиційні "Олів'є" та "Крабов'я" ніколи не набридають українцям.

Проте, останнім часом всі забули про чудовий салат з нашого дитинства або дитинства наших батьків під назвою "Гранатовий браслет". Ця страва не тільки смачна, а й красива, тому зможе прикрасити будь-який святковий стіл.

Салат "Гранатовий браслет", фото: Знай.uа
Салат "Гранатовий браслет", фото: Знай.uа

Інгредієнти:

• 250 г курячого філе;
• 2 буряки;
• 2–3 яйця;
• 150-200 г зерен гранату;
• майонез до смаку;
• чорний мелений перець за смаком;
• 2 бульби картоплі;
• 2 моркви;
• 1 цибулина;
• 3 ст. л. волоських горіхів;
• сіль за смаком;
• соняшникова олія на смак.

Популярні новини зараз
"Найстрашніше, що це початок": відома астрологиня попередила українців про небезпеку Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей Мобілізацію урівняли для всіх: українцям оголосили вердикт щодо економічного бронювання
Показати ще

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ

  1. Помийте овочі та відваріть їх до м'якості. Натріть на тертці.
  2. Помийте куряче філе і відваріть у підсоленій воді. Подрібніть.
  3. Відваріть яйця, остудіть і наріжте. Очистіть цибулю, подрібніть її і обсмажте на олії до золотистого кольору. Подрібніть горіхи.
  4. Візьміть блюдо і поставте в середину склянку, навколо викладайте шари: половина курки, терта морква, картопля, третина подрібнених горіхів, половина буряків, третина подрібнених горіхів, цибуля, курка, що залишилася, третина подрібнених горіхів, яйця, буряк, що залишився.
  5. Шари посоліть, поперчіть та змастіть майонезом.
  6. Заберіть склянку, розрівняйте останній шар та прикрасьте зернами граната.

Салат "Гранатовий браслет", фото: Знай.uа
Салат "Гранатовий браслет", фото: Знай.uа

Лайфхак: Витягти зерна з гранату для салату "Гранатовий браслет" можна дуже простим способом. Зріжте горизонтально верхівку плода, потім уздовж білих прожилок зробіть прорізи. Переверніть гранат над мискою і рішуче постукуйте ложкою. Насіння випаде в ємність без особливих зусиль.

Нагадаємо, що ваші гості обов'язково попросять рецепт: запечені томати із сиром та грибами.

Раніше ми повідомляли рецепт традиційних українських гречаників, від яких течуть слини: відпочиньте від котлет та тюфтель.