Вже починає стартувати сезон ягід. У цей період варто потурбуватися не тільки про те, як поласувати смачненьким, а й про запаси на зиму.

Тому варто приготувати варення з улюблених ягід. Пропонуємо вам запастися на зиму полуничним варенням із бананом. Воно має дуже ніжний смак і точно припаде всім до душі .

Полуничне варення, фото з вільних джерел
Полуничне варення, фото з вільних джерел

Вам знадобиться:
Полуниця – 1 кг
Банани – 2 шт
Цукор – 700-800 гр
Спосіб приготування:

Спочатку полуницю слід перебрати, видалити ягоди, що підгнили, листочки і плодоніжки. Потім викласти ягоди в друшляк, акуратно промити і залишити на деякий час, щоб стекли надлишки рідини. Викласти ягоди в каструлю, засипати цукром, прикрити каструлю та залишити на 10 годин.

Через 10 годин поставити каструлю на маленький вогонь і, періодично помішуючи, варити полуницю доти, доки цукор повністю не розчиниться. Банани вимити, очистити від шкірки, нарізати маленькими кубиками і викласти в каструлю з полуницею. Також на маленькому вогні продовжити варити варення.
Через 15 хвилин зняти каструлю з вогню та залишити варення на 3-4 години. Знову поставити варення на вогонь та варити до готовності. Готове варення розлити у стерилізовані банки та закатати. Смачного!

Фото: Дневник дачника. Сад и огород
Фото: Дневник дачника. Сад и огород

Нагадаємо про спагетті з кабачків буквально за 15 хвилин: ідеальна низькокалорійна страва для літньої вечері.

Раніше ми повідомляли про "ресторанний" салат з руколою, який захочете готувати щодня: "секретний" інгредієнт зробить його ідеальним.

Популярні новини зараз
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще