Суп щавлевий без м'яса з яйцем та рисом дуже корисний. А на його приготування йде зовсім небагато часу.

Сам щавель надасть супу легкого присмаку кислинки, а картопля - почуття ситості. Приготувати можна борщ на бульйоні або на воді.

зелений борщ, скріншот з відео
зелений борщ, скріншот з відео

Інгредієнти:

  • Рис — 2 ст. л.
  • Щавель — 40 гр
  • Картопля - 2 шт.
  • Морква – 1 шт.
  • Цибуля - 0.5 шт.
  • Яйця - 1 шт.
  • Бульйон - 900 мл
  • Рослинна олія - ​​3 ст.л.
  • Сіль за смаком
  • Зелень – за смаком

Суп зі щавлем, фото: postila
Суп зі щавлем, фото: postila

Приготування:

Картоплю, цибулю та моркву очистіть від шкірки, добре помийте. Моркву та цибулю обсушіть паперовими рушниками. Рис промити у холодній воді кілька разів. Ретельно моєму та щавель. Картоплю нарізати на дрібні кубики.

Популярні новини зараз
Ветерана війни та батька відомої актриси жорстоко побили прямо у ТЦК: "Покарати їх за моє приниження" Українцям встановили заборону на опалювальний сезон: стосується всіх власників газових плит Мінекономіки готує нові правила бронювання працівників: що зміниться до листопада Старшокласникам готують неочікувані зміни: більше не будуть навчатись у школах
Показати ще

Ставимо каструлю із бульйоном на плиту. Відправляємо картоплю та рис варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, солимо до смаку і варимо під кришкою 15-20 хвилин (до готовності продуктів).

За цей час робимо засмажку. Моркву нарубати на тонкі брусочки або нарізати кружальцями. Цибулю нарізати дрібним кубиком.

Беремо сковороду з товстим дном і розігріваємо олію. Відправляємо в сковороду цибулю та моркву. Постійно помішуючи, доводимо засмажку до готовності.

Складаємо листя щавлю один на одного і наріжаємо "стрічками" середньої ширини. Яйце збовтати до однорідного стану.

Вогонь під каструлею збільшіть максимум, відправляємо засмажку в суп. Перемішати. За кілька секунд висипаємо в каструлю щавель. Слідом вливаємо яйце тонким цівком. Другою рукою розмішуйте ложкою або виделкою бульйон та яйце, зробіть своєрідні "мереживо" з яєчної маси.

Після цього висипаємо в наш суп дрібно нарізану свіжу зелень. Підійдуть кріп, петрушка або зелена цибуля.

Знімаємо готовий суп із плити. Накриваємо кришки та даємо настоятися.

Ароматний, зігріваючий та дуже смачний суп готовий. Смачного.

Зелений борщ, фото: кадр з відео
Зелений борщ, фото: кадр з відео

Нагадаємо про хачапурі із полуницею, від якого у всіх знесе дах: незвичайний, але легкий рецепт.

Раніше ми повідомляли, що варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе.