Суп щавлевий без м'яса з яйцем та рисом дуже корисний. А на його приготування йде зовсім небагато часу.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяСам щавель надасть супу легкого присмаку кислинки, а картопля - почуття ситості. Приготувати можна борщ на бульйоні або на воді.
Інгредієнти:
- Рис — 2 ст. л.
- Щавель — 40 гр
- Картопля - 2 шт.
- Морква – 1 шт.
- Цибуля - 0.5 шт.
- Яйця - 1 шт.
- Бульйон - 900 мл
- Рослинна олія - 3 ст.л.
- Сіль за смаком
- Зелень – за смаком
Приготування:
Картоплю, цибулю та моркву очистіть від шкірки, добре помийте. Моркву та цибулю обсушіть паперовими рушниками. Рис промити у холодній воді кілька разів. Ретельно моєму та щавель. Картоплю нарізати на дрібні кубики.
Ставимо каструлю із бульйоном на плиту. Відправляємо картоплю та рис варитися. Після закипання зменшуємо вогонь, солимо до смаку і варимо під кришкою 15-20 хвилин (до готовності продуктів).
За цей час робимо засмажку. Моркву нарубати на тонкі брусочки або нарізати кружальцями. Цибулю нарізати дрібним кубиком.
Беремо сковороду з товстим дном і розігріваємо олію. Відправляємо в сковороду цибулю та моркву. Постійно помішуючи, доводимо засмажку до готовності.
Складаємо листя щавлю один на одного і наріжаємо "стрічками" середньої ширини. Яйце збовтати до однорідного стану.
Вогонь під каструлею збільшіть максимум, відправляємо засмажку в суп. Перемішати. За кілька секунд висипаємо в каструлю щавель. Слідом вливаємо яйце тонким цівком. Другою рукою розмішуйте ложкою або виделкою бульйон та яйце, зробіть своєрідні "мереживо" з яєчної маси.
Після цього висипаємо в наш суп дрібно нарізану свіжу зелень. Підійдуть кріп, петрушка або зелена цибуля.
Знімаємо готовий суп із плити. Накриваємо кришки та даємо настоятися.
Ароматний, зігріваючий та дуже смачний суп готовий. Смачного.
Нагадаємо про хачапурі із полуницею, від якого у всіх знесе дах: незвичайний, але легкий рецепт.
Раніше ми повідомляли, що варю полуничне варення тепер тільки так: маленький секрет у рецепті, який змінить усе.