Влітку не хочеться їсти важку і жирну їжу, тому багато хто віддає перевагу легким стравам, зокрема, супам. Всі знайомі з окрошкою, а от суп з кабачків багатьом може бути в новинку.

Такий холодний суп зможе наситити організм, і в той же час не перевантажити, тому це ідеальний варіант для літа. Крім того, після такого супу не потрібно боятися про зайві кілограми, оскільки суп з кабачків дієтичний.

Кабачки, скріншот: YouTube
Кабачки, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

  • 1 літр бульйону (найкраще підійде овочевий або курячий);
  • 3 кабачки;
  • 1 часник;
  • 1 зубчик чеснока;
  • 1 ложка олії (оливкова або соняшникова без запаху);
  • спеції;
  • йогурт чи сметана для подачі.

Як приготувати літній суп:

Популярні новини зараз
Будете служити неподалік від дому: хто зможе обрати посаду та місце в ЗСУ Пекельна спека нарешті залишить територію України – які сюрпризи готує нам серпень ПриватБанк блокує карти українців після цієї операції: "Платив роками за кожен місяць" Українці отримають рахунки за світло з несподіваними сумами: підвищення тарифу відчують не всі
Показати ще

Цибулю наріжте, часник дуже подрібніть або пропустіть через прес. Обсмажте. Кабачки почистіть і нашаткуйте, потім обсмажте в оливковій олії.

Через 5-7 хвилин в цю каструлю влийте попередньо підготовлений бульйон, перемішайте, додайте обсмажену цибулю з часником та спеціями. Дочекайтеся, поки суп закипить, прикрийте кришкою. Зробіть вогонь мінімальним та варіть 15 хвилин.

Якщо кабачки стали м'якими, занурюваним блендером подрібніть суп до однорідної консистенції. Подавайте охолодженим із натуральним йогуртом та свіжою зеленню.

Нагадаємо, як смачно замаринувати печериці з прянощами: проста в приготуванні закуска

Раніше ми писали про те, як правильно варити розсипчасту гречку? Правила, якими багато хто забуває користуватися

Як повідомляв Знай.ua, а ви правильно готуєте звичайну яєчню? Головні правила простого та улюбленого сніданку, рецепт