Є одна літня страва, яку варять багато господинь, особливо влітку, щоб освіжитися — окрошка.

Існує безліч рецептів для цього чудового "супу". І варто відзначити, що навіть якщо використовувати однакові інгредієнти і дотримуватись однакових пропорцій, кожна господиня приготує окрошку по-своєму. Хоча про це можна сказати і щодо українського борщу.

Окрошка, фото: Знай.ua
Окрошка, фото: Знай.ua

Є один особливий інгредієнт, наявність якого не завжди можна помітити у тих чи інших рецептах окрошки. Однак варто знати, що якщо його додати – можна подарувати страві незвичайності та особливої ​​пікантності.

Для приготування цієї страви вам знадобиться: кілька одиниць картоплі; 1,5 літра мінеральної води; 3 столові ложки жирної сметани; 2 філе курки; чотири яйця; 5-6 штук редиски; 2 огірки; 1 столова ложка гірчиці та зелень на ваш смак.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

Спочатку потрібно зварити філе курки та яйця і дати їм охолодитись. Найкраще заливати яйця холодною водою.

Окрошка, фото: Знай.ua
Окрошка, фото: Знай.ua

Потім потрібно нарізати огірки та редис – можна соломкою або кубиками, не має значення, оскільки це не має особливого значення. Охолоджене м'ясо та яйця також потрібно нарізати на шматочки. Зелень дрібно порізати і покласти в посудину, в якій готуватиметься окрошка.

Потім картопля потрібно посмажити на сковороді. Солити картоплю краще наприкінці приготування.

Коли картопля охолоне, потрібно покласти її та інші інгредієнти в каструлю і залити мінеральною водою. Залишається додати сметану, гірчицю та пікантна окрошка готова до подачі на стіл.

Нагадаємо, всього 1 чайна ложечка: секретний інгредієнт, який надасть вашому борщу особливий смак.

Як повідомляв "Знай.uа", найніжніші кабачки з сиром, від яких слинки тектимуть постійно: ви такого ще не їли

Знай.ua писав, переплюне навіть окрошку: рецепт холодного супу з кабачків - ідеально в літню спеку