Традиційно з приходом літа на ринку з'являється багато сезонних овочів, у тому числі улюблених багатьма кабачків.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗ кабачків можна приготувати багато всього, але "коронною" стравою є смажені овочі на сковороді. Така смакота може бути як гарніром, так і самостійною закускою. Вас може здивувати, що в рецепт входить м'ята, але вона лише прикрасить смак кабачків. Якщо ви її зовсім не любите, замініть на інші трави - кріп, естрагон, базилік або петрушку.
Інгредієнти:
- 5 столових ложок оливкової олії
- кілька зубчиків подрібненого часнику
- 700 г кабачків
- один сушений перець чилі
- сіль
- листя нарізаної м'яти за смаком
- щіпка лимонної цедри
- мигдаль або будь-який інший горіх, нарізаний на великі шматочки та підсмажений
Як приготувати:
Кабачки розрізати навпіл і нарізати тонкими скибочками впоперек. Смажити кабачки на сильному вогні на сковороді у великій кількості олії з часником.
Додати перець чилі, поставити середній вогонь, періодично помішувати. За 5-10 хвилин, коли карамелізуються кабачки, накрити сковороду кришкою і зменшити вогонь.
Готувати ще 10 хвилин, періодично помішуючи. Якщо кабачки починають пригоряти, можна додати трохи води, посолити. Перед подачею додати нарізану м'яту, лимонну цедру і мигдаль.
Нагадаємо, переплюне навіть окрошку: рецепт холодного супу з кабачків - ідеально в літню спеку.
Раніше ми писали про те, що всього 1 чайна ложечка: секретний інгредієнт який додасть вашому борщу особливий смак
Як повідомляв Знай.ua, лимонні квадратики в духовці - легкий рецепт: від одного аромату можна збожеволіти