Вже стартував сезон полуниці. Тому потрібно не лише поласувати цією смачною ягодою, а подбати і про консервацію на зиму.

Консервація з полуниці виходить смачна і красива, при цьому не складна і без втрати форми у ягідок. Таку полуничку можна використовувати як прикрасу до тортів та тістечок, а можна просто їсти з хлібом та олією як варення. Після обробки ягід у них зберігається практично та сама форма, а смак та аромат тільки посилюються.

Полуниця, скріншот: Youtube
Полуниця, скріншот: Youtube

Інгредієнти

- 1 кг полуниці

- 1 кг цукру

- 200 грам води

Популярні новини зараз
Курців схватить удар не тільки по легенях: 1 жовтня сигарети злетять в ціні З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

- 2 грами лимонної кислоти

Спосіб приготування:

Візьми хороший казанок або каструлю з товстим дном і всип у нього цукор, потім воду. Постав казанок на середній вогонь і чекай, поки цукор розтане і перетвориться на сироп. Дай йому покипіти максимум 15 хвилин на мінімальному вогні та додай лимонну кислоту.

Після цього дай сиропу покипіти ще 15 хвилин, поки він не перетвориться на тягучу масу, схожу на рідкий мед.

Помий ягоди, і відріж плодоніжки. Великі ягідки можна розрізати навпіл, а маленькі залишити. Залий полуницю сиропом і залиш її так на 20 хвилин.

Консервована полуниця, фото "Ідеї рецептів"
Консервована полуниця, фото "Ідеї рецептів"

Після цього акуратно проціди через друшляк полуничний сік із сиропом. Густу карамель, що утворилася, теж відправляй у казанок.

Прокип'яти сироп не більше 10 хвилин. Карамель розчиниться, і сироп стане рідким. Дай осісти піні, що утворилася, і знову залий сироп у полуницю на 20 хвилин.

Тим часом простерилізуй баночки. Через 20 хвилин знову злий сироп через друшляк у той же казан. Прокип'ятіть його не довше 5 хвилин і швидко зніміть пінку, поки він не охолонув. Акуратно розклади полуницю по баночках. Залий сиропом та закрий баночки. Після цього приберете баночки у шафу.

Нагадаємо, що ці хитрощі підкорять багатьох: 3 простих рецепти з молодою картоплею від яких ви будете в захваті .

Раніше ми повідомляли про полуничний чізкейк без випічки: елементарні інгредієнти та мінімум часу.