На сайті українського кулінарного експерта Євгена Клопотенка з'явився простий рецепт для приготування ароматного полуничного варення з ягід. Він дав докладні інструкції, як готувати цей смачний десерт.

Для приготування цього полуничного варення потрібні такі продукти: 1 кг чистої та відсортованої полуниці, 500 г цукру та три або чотири зірочки бадьяна.

Полуниця. Фото: Youtube
Полуниця. Фото: Youtube

Спочатку необхідно перекласти полуницю в каструлю із солодким цукром. Потім залиште її на 20 хвилин, щоб ягоди виділили сік. Протягом цього часу підготуйте стерилізовані банки та кришки для зберігання варення.

Після цього поставте каструлю з полуницею та цукром на середній вогонь. Додайте три-чотири зірочки бодяни, які додадуть аромату та смаку варення. Періодично помішуйте ложкою, доводячи суміш до кипіння. Потім зменшити вогонь до мінімуму і варити варення протягом 10 хвилин після закипання.

Популярні новини зараз
Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Чоловіків знову кличуть до ТЦК: треба заново пройти процедури Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Після приготування розкладіть полуничне варення по стерильним банкам і щільно закрийте кришками. Дайте йому охолонути за кімнатної температури, потім перенесіть у прохолодне місце для зберігання протягом року.

Консервація полуниць, фото: Знай.ua
Консервація полуниць, фото: Знай.ua

Цей рецепт дозволяє зберегти форму та текстуру ягід, що зробить варення ще більш апетитним. Завдяки цілій полуниці в ньому є соковитість і унікальний смак, який так цінується в цьому десерті.

Нагадаємо, простий літній десерт із полуниці, який хочеться з'їсти відразу: всього 4 інгредієнти, які по кишені кожному

Як повідомляв "Знай.uа", домашня кабачкова ікра за рецептом одеської кухні: такої смакоти ви точно ще не куштували

Знай.ua писав, цибульні котлети з найпростіших інгредієнтів: нітрохи не гірше м'ясних і обійдуться вдвічі дешевше