З полуницею поєднується багато різних продуктів, але шоколад – безпрограшний варіант. За цим рецептом у вас вийде пиріг з ніжною ягідною начинкою та шоколадним тістом.

З приготуванням доведеться трохи повозитися, але всі процеси дуже легкі. Знайдіть форму діаметром 26 см та висотою не менше 6 см, а також доведіть усі продукти до кімнатної температури.

Полуниця. Фото: Youtube
Полуниця. Фото: Youtube

Інгредієнти для тіста:

  • Масло вершкове 50 г
  • Цукор 100 г
  • Сіль 1/4 ч. л.
  • Цукор ванільний 10 г
  • Яйця курячі 2 шт.
  • Борошно пшеничне 125 г
  • Розпушувач 10 г
  • Какао-порошок 3 ст. л.
  • Молоко 5 ст. л.

Для начинки:

Популярні новини зараз
Взимку українців можуть очікувати нові випробування: відключення світла ще квіточки Пекельна спека нарешті залишить територію України – які сюрпризи готує нам серпень Українців, які відкладали долари чи євро змусять сплатити штраф: 20% від суми Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще
  • Полуниця 300 г
  • Масло вершкове 20 г
  • Рослинна олія 2 ст. л.
  • Цукор 75 г
  • Крохмаль 1 ч. л.

Дістаньте з холодильника вершкове масло для тіста, молоко і яйця, Залиште при кімнатній температурі, поки масло не пом'якшиться. Полуницю помийте та видаліть хвостики. М'яку олію збийте з цукром, ванільним цукром і сіллю, додайте яйця, знову збийте.

Борошно змішайте з розпушувачем та какао. Додайте до яєчно-олійної маси частинами суху суміш та молоко. Ретельно перемішайте. Повинне вийти густе тісто.

Шоколадне тісто, скріншот
Шоколадне тісто, скріншот

У форму для випікання покладіть 20 г вершкового масла, влийте масло і прогрійте, щоб масло розтопилося. Поступово розподіліть жири по дну і посипте 50 г цукру. Наріжте полуницю: навпіл маленьку та середню та на кілька частин велику. Розкладіть у формі і посипте сумішшю решти цукру та крохмалю.

Викладіть тісто на полуницю та обережно розрівняйте, щоб покрити всю ягоду. Випікайте пиріг при температурі 180° С протягом 40-45 хвилин. Якщо верх почне швидко темніти, накрийте фольгою форму.

Готовий пиріг вийміть з духовки і залиште хвилин на 5, потім пройдіть між пирогом і стінками форми лопаткою або ножем. Накрийте великою тарілкою пиріг і переверніть. Зніміть з пирога сковороду. Гарячий пиріг посипте поламаним шоколадом або дочекайтеся, поки він охолоне, і посипте шоколадною крихтою.

Нагадаємо, освіжаючий лимонад із кубиками замороженого чаю: цей рецепт стане порятунком у літню спеку