Сезон молодих овочів у розпалі, а справжній король з них - це кабачок. Пиріг на його основі виходить дуже смачним, при цьому готується дуже просто.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяКрім кабачка, у пирозі також є капуста із цибулею. Це чудовий варіант для обіду чи вечері. До речі, порей можна замінити на зелену цибулю.
Інгредієнти для тісті:
- Яйця курячі 2 шт.
- Сіль 1/6 год. л.
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Розпушувач 2 ч. л.
- Борошно пшеничне 100 г
- Кабачковий сік 70 мл
Для начинки:
- Кабачки 200 г
- Капуста молода 100 г
- Цибуля-порей 50 г
- Рослинна олія 3 ст. л.
- Сіль за смаком
Кабачок натріть на великій тертці, всипте дрібку солі, перемішайте. Відставте. На сковороду влийте олію. Наріжте порей кільцями, наріжте капусту. Засипте овочі у сковороду. Відставте.
Приготуйте тісто. Яйця збийте із щіпкою солі в піну. Влийте олію, знову збийте. Змішайте розпушувач з борошном, всипте 50 г суміші в яйця, перемішайте. Витисніть у цю масу сік із кабачка. Кабачкові вичавки киньте до овочів у сковороду. Тісто перемішайте і всипте борошно, що залишилося з розпушувачем, розмішайте до однорідності.
Під сковородою увімкніть вогонь і обсмажте овочі, помішуючи, протягом 5 хвилин капуста має прив'янути. Зменште вогонь до мінімуму, залийте овочі тестом, рівномірно розподіліть його. Накрийте сковороду і випікайте пиріг близько 15 хвилин. Час від часу знімайте кришку і витирайте краплі.
Пиріг готовий, коли його поверхня стала сухою та пропеченою. Вимкніть вогонь та залиште відкритий пиріг на 5 хвилин. Потім пройдіть лопаткою або ножем між пирогом і сковородою, накрийте сковороду великою тарілкою і переверніть на неї пиріг.
Нагадаємо, неймовірний шоколадний пиріг з полуницею: гості не випустять вас з-за столу без рецепта