Сезон молодих овочів у розпалі, а справжній король з них - це кабачок. Пиріг на його основі виходить дуже смачним, при цьому готується дуже просто.

Крім кабачка, у пирозі також є капуста із цибулею. Це чудовий варіант для обіду чи вечері. До речі, порей можна замінити на зелену цибулю.

Пиріг з кабачком, скріншот
Пиріг з кабачком, скріншот

Інгредієнти для тісті:

  • Яйця курячі 2 шт.
  • Сіль 1/6 год. л.
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Розпушувач 2 ч. л.
  • Борошно пшеничне 100 г
  • Кабачковий сік 70 мл

Для начинки:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 22-28 липня для всіх знаків Зодіаку: вороги Тельців, радості Дів та ізоляція Скорпіонів Навіть до ПФУ йти не потрібно: кому автоматично призначать доплати до пенсії у серпні Душ стане справжньою розкішшю: українців змусять платити по 134 гривні за куб води Платити за електроенергію потрібно по-новому: постачальник послуг попередив споживачів
Показати ще
  • Кабачки 200 г
  • Капуста молода 100 г
  • Цибуля-порей 50 г
  • Рослинна олія 3 ст. л.
  • Сіль за смаком

Кабачок натріть на великій тертці, всипте дрібку солі, перемішайте. Відставте. На сковороду влийте олію. Наріжте порей кільцями, наріжте капусту. Засипте овочі у сковороду. Відставте.

Кабачок. Фото: Youtube
Кабачок. Фото: Youtube

Приготуйте тісто. Яйця збийте із щіпкою солі в піну. Влийте олію, знову збийте. Змішайте розпушувач з борошном, всипте 50 г суміші в яйця, перемішайте. Витисніть у цю масу сік із кабачка. Кабачкові вичавки киньте до овочів у сковороду. Тісто перемішайте і всипте борошно, що залишилося з розпушувачем, розмішайте до однорідності.

Під сковородою увімкніть вогонь і обсмажте овочі, помішуючи, протягом 5 хвилин капуста має прив'янути. Зменште вогонь до мінімуму, залийте овочі тестом, рівномірно розподіліть його. Накрийте сковороду і випікайте пиріг близько 15 хвилин. Час від часу знімайте кришку і витирайте краплі.

Пиріг готовий, коли його поверхня стала сухою та пропеченою. Вимкніть вогонь та залиште відкритий пиріг на 5 хвилин. Потім пройдіть лопаткою або ножем між пирогом і сковородою, накрийте сковороду великою тарілкою і переверніть на неї пиріг.

Нагадаємо, неймовірний шоколадний пиріг з полуницею: гості не випустять вас з-за столу без рецепта