Влітку одні розмови лише про черешню з полуницею, але ще одна ягода варта уваги кулінарів. Йдеться про шовковицю, з якої можна приготувати багато різних смаколиків.

А почати можна зі листкового пирога, який настільки швидко розійдеться зі столу, як і приготується. Начинка виходить ароматною, ягідною та соковитою, а верхівка – хрумкою. Однак, якщо ви не знайшли свіжу шовковицю, можна сміливо використовувати заморожену.

Шовковиця, фото klumba.guru
Шовковиця, фото klumba.guru

Інгредієнти:

  • Листкове тісто 400 г
  • Шовковиця 3 склянки
  • Цукор 1 склянка
  • Борошно пшеничне 1/4 склянки
  • Масло вершкове 2 ст. л.
  • Молоко 1 ст. л.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Податкова перевіряє українців за кордоном: що вже відомо Гороскоп на 23 листопада для всіх знаків Зодіаку: Близнюки рулюватимуть суботою, Скорпіонів все-таки виведуть із себе Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Тісто розморозьте згідно з інструкцією на упаковці. Поділіть на дві частини і розкачайте їх. Одну частину покладіть на дно форми для випікання.

Змішайте ягоди з цукром та борошном (можна замінити крохмалем) у великій мисці. Викладіть суміш на пласт тіста. Збризкайте розтопленим маслом, потім накрийте другою частиною тіста. Защипніть краї, зробіть на пирозі надрізи і змастіть молоком. Дайте пиріг відпочити у холодильнику 30 хвилин.

Тим часом розігрійте духовку до 200 градусів. Випікайте пиріг у розігрітій духовці 15 хвилин. Зменшіть температуру духовки до 175 градусів та випікайте ще 30 хвилин. Дістаньте пиріг із духовки та залиште у формі до остигання.

Раніше ми писали про те, що як приготувати ліниві вареники з ягодами, які вийдуть смачніше, ніж у дитячому садку: цей рецепт шукають наші мами

Як повідомляв Знай.ua, смачні ватрушки з ягодами зі смаком дитинства: рецепт 5-хвилинка для швидкої радості

Також портал Знай.ua писав, що тільки 1 інгредієнт: маленька хитрість, яка дозволить вам приготувати суп не гірше ніж у ресторані Мішлен