Влітку настає період, коли господині починають робити різні заготівлі, щоб вся родина та гості могли ласувати сезонними продуктами цілий рік.

Мало хто знає, але абрикоси та вишня добре поєднуються, тому компот з них виходить дуже смачним. До того ж для такої заготівлі на зиму знадобиться всього три інгредієнти – свіжі плоди, цукор та вода. Однак пропорції можна змінювати, виходячи з власних переваг та кількості банок.

Абрикоси та вишні, скріншот
Абрикоси та вишні, скріншот

Також слід враховувати, що фрукти дадуть кислинку, тому якщо ви захочете додати ще лимонну кислоту – спочатку куштуйте.

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Пішов за хлібом – потрапив до армії: що треба перевіряти, перш ніж виходити з дому Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші
Показати ще
  • Абрикоси 500 г
  • Вишня 200 г

Для сиропу:

  • Вода 1 л
  • Цукор 600 г

Як приготувати компот, покроковий рецепт:

  1. Закип'ятіть воду, всипте цукор і заважайте, доки він не розчиниться. Потім зніміть готовий сироп із вогню. Абрикоси та вишню ретельно промийте.
  2. Абрикоси акуратно надріжте та видаліть кісточки. З вишень також. Нафаршуйте абрикоси вишнями.
  3. Викладіть абрикоси в літрові банки, залийте гарячим сиропом та накрийте кришками. Поставте банки у велику каструлю із теплою водою, доведіть до кипіння та стерилізуйте 15 хвилин.
  4. Герметично закрийте банки кришками і дайте охолонути за кімнатної температури. Тримайте в темному прохолодному місці.

Раніше ми писали про те, що гостра закуска з помідорів "Ненажери" - саме те до літнього шашлику: рецепт простий, як двері

Як повідомляв Знай.ua, як приготувати смачні та ароматні кекси з ягодами на кожен день: рецепт, який може стати вашим фірмовим

Також портал Знай.ua писав, що смакує, як ананасовий сік, але набагато дешевше: ароматний компот з кабачків і аличі