Незабаром в Україні настане сезон огірків з городу. Саме час озброїтися рецептами їх засолювання та маринівки.

Однак при консервуванні навіть найкрасивіші огірки втрачають свій привабливий зовнішній вигляд. У такому випадку зверніть увагу на рецепт "смарагдових" огірків - навіть у банку вони залишаться такими ж радісно-зеленими, як на грядці.

Огірки. Фото: скрін youtube
Огірки. Фото: скрін youtube

Що знадобиться:

  • Два кілограми огірків,
  • Парасольки кропу - дві штуки,
  • Листки чорної смородини - п'ять штук,
  • Корінь хрону - 20 грамів,
  • вишня (листя) - 5 шт.,
  • золь — 75 г,
  • горілка - 50 г,
  • вода - півтора літра.

Огірки, скріншот із відео
Огірки, скріншот із відео

Як готувати:

Вибрати дрібні свіжі огірочки, обдати їх окропом і відразу ж опустити в крижану холодну воду.

Популярні новини зараз
Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Школярів переведуть на новий формат: навчатися класами більше не будуть Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять Літні українці загнані в глухий кут: у Мінсоцполітики анонсували перерахунок "старих" пенсій
Показати ще

Щільно утрамбувати їх у трилітрову скляну банку, шарами перемежовуючи їх з листям смородини та парасольками укропу.

Приготувати холодне сольове розчин з розрахунку 50 грамів солі на літр води. Додати туди дві столові ложки горілки, залити розчином огірки. Закрити банку капроновою кришкою і прибрати в холодне місце на пару діб.

Скрін, відео YouTube
Скрін, відео YouTube

Нагадаємо, чи можна є огірки, якщо вони стали слизкими і розм'якшеними - відповідь кулінарного експерта. Що робить огірки не надто привабливими на вигляд і на дотик.

Раніше ми повідомляли про ліниві голубці, які вийдуть у кожного: швидкий рецепт у духовці.

Також не зайвим буде рецепт смачного асорті на зиму: огірки та помідори – безпрограшний варіант. Овочеве асорті за цим рецептом виходить із ідеальною кислинкою.