Запіканки - це завжди швидко, смачно та ситно. Особливо, якщо робити їх на основі овочів та із заливкою.

Приготувати таку овочеву запіканку точно зможе кожен, а її смак підкорить усю родину. Подавати можна на сніданок, обід та вечерю, тому ця страва дуже універсальна.

Овочева запіканка, скріншот
Овочева запіканка, скріншот

Інгредієнти:

  • капуста - 500 гр.
  • сіль – 1 ч.л.
  • кабачок - 1 шт.
  • морква – 1 шт.
  • перець солодкий – 2 шт.
  • петрушка

Для заливання:

Популярні новини зараз
Розмір виплат зміниться: що чекає на пенсіонерів у 2025 році Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція Пенсіонерам приготували доплати: хто отримає надбавку до пенсії понад 2 тисячі гривень
Показати ще
  • яйця – 3 шт.
  • сіль – 1 ч.л. без гірки
  • цукор - 1,5 ч.л.
  • перець чорний – 1/2 ч. л.
  • розпушувач тіста - 1 ч. л.
  • олія - 4 ст.л.
  • вершки – 60 г.
  • борошно - 130 гр.
  • сир – 200 гр.

Капусту дрібно нарізаємо, додаємо сіль і перетираємо руками у м'який стан. А якщо капуста щільна, зимова, то її заливаємо окропом. І залишаємо хвилин на 15, щоб капуста дійшла до напівготовності. Потім усю зайву воду зливаємо і капусту віджимаємо.

Моркву та кабачок натираємо на великій тертці, перець нарізаємо тонкою соломкою. Петрушку дрібно нарізаємо. Все перемішуємо.

Для заливки у чаші з'єднуємо яйця, 1 ч. л. солі або на смак, цукор, перець і злегка збиваємо віночком. Додаємо сметану, олію, борошно та розпушувач. Добре все перемішуємо та виливаємо в овочі.

Викладаємо на лист, застелений пергаментом. Розрівнюємо все за допомогою лопатки. Відправляємо у розігріту духовку при 180°С, 20 хвилин. Дістаємо, посипаємо тертим сиром та запікаємо ще 20 хвилин.

Нагадаємо, консервовані "смарагдові" огірочки, які збережуть свій колір навіть у банку: простий рецепт з вишнею та горілкою

Раніше ми писали про те, чи можна їсти огірки, якщо вони стали слизкими і розм'якшими - відповідь кулінарного експерта