Відомий український кулінар та популяризатор українських гастрономічних традицій Євген Клопотенко розповів, яким чином можна легко приготувати квас.

Відповідний пост з'явивсяна його офіційній інстаграм-сторінці. Виявилося, що приготувати цей напій дуже просто. Для цього потрібно мати:

  • 400 г сухого бородинського хліба;
  • 2г розкрошених живих дріжджів;
  • 2 ст.л. цукру;
  • Воду.

Для цього потрібно взяти хліб, розрізати його на кубики, щоб було півтора сантиметри на боках. Потім слід змішати його з дріжджами цукром та ста мілілітрами води. Слід змішувати все це доти, доки цукор не розчиниться.

Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube
Домашній квас без дріжджів, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз
Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше На місяць по 4500: українцям готують нову соцдопомогу, але від дечого доведеться відмовитися Мінімум – 500 грн, а то й кілька тисяч: пенсіонерам дали шанс отримати додаткові гроші Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще

Перекладіть сухий хліб у трилітрову банку, додайте цукрову дріжджову воду, додатково ще десь 30г цукру, долийте звичайної води до верхівки банки (де 2,4л), трохи перемішайте все те, нещільно закрийте кришкою та залиште бродити, - розповів Клопотенко.

На це доведеться витратити від одного до чотирьох днів. Довгота бродіння впливає різкість смаку, він збільшується від часу наполягання. Потім просто процідити квас через марлю і перелити в банки, а також поставити в холодильник.

Нагадаємо про консервовані "смарагдові" огірочки, які збережуть свій колір навіть у банку: простий рецепт із вишнею та горілкою.

Раніше ми повідомляли про панкейку з шоколадом на сніданок: рецепт, на випадок "не знаю" від дітей чи чоловіка.