Користь баклажанів для організму беззаперечна. Лікарі серед головних властивостей овочів виділяють його боротьбу зі старінням, високий вміст вітамінів та клітковини, а також позитивний вплив на тиск із серцем.

Саме з цієї причини кулінари з нетерпінням чекають на сезон свіжих баклажанів, який триває з червня по вересень і може тривати до жовтня. З цього унікального овочу можна приготувати багато всього смачного – ікру, запіканки та навіть ситні салати.

Рецепт такого салату, який відрізняється своєю простотою та неймовірним смаком, підказала фуд-блогерка Тетяна у Instagram. Вона зазначила, що баклажани виходять дуже хрумкими.

Салат з баклажанів, скріншот
Салат з баклажанів, скріншот

Які інгредієнти знадобляться:

Популярні новини зараз
Київстар змінює тарифи з 29 жовтня: що чекає на абонентів Багатодітних батьків чекають у ТЦК: уникнути мобілізації стало складніше Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Загинув відомий співак, зірка гурту "One Direction" Ліам Пейн: копи кажуть - випав з вікна
Показати ще
  • Баклажани – 1 шт.
  • Помідори – 2 шт.
  • Сир Фета – за смаком
  • Кінза або петрушка - пучок
  • Крохмаль кукурудзяний – 1 ст. л
  • Оливкова олія
  • Бальзамічний крем

Спосіб приготування салату:

  1. Баклажани наріжте великими шматками, посипте крохмалем, перемішайте.
  2. Обсмажте їх у великій кількості олії до золотистої скоринки.
  3. Помідори поріжте крупно і викладете салатник.
  4. Викладіть на блюдо баклажани, за бажанням додайте трохи сиру Фета, порубану кінзу в петрушку, посоліть, заправте оливковою олією і бальзамічним кремом.

Салат з баклажанів, скріншот
Салат з баклажанів, скріншот

Нагадаємо, котлети з цибулі, в яких ви не відчуєте відсутність м'яса: бюджетний рецепт для голодних днів

Раніше ми писали про те, що ні в якому разі не викидайте стрілки часнику: рецепт простої консервації, від смаку ви шаленієте

Як повідомляв Знай.ua, полуничне варення за 5 хвилин: швидкий рецепт із обов'язковим бурхливим кипінням