Незабаром настане сезон, коли всі почнуть закривати консервацію. Щороку в цей період з'являється безліч рецептів, які підійдуть до смаку кожному.

На цей раз розповімо про те, як приготувати смачні мариновані огірки з лимоном. Мінімум інгредієнтів та максимум задоволення.

Мариновані огірки, фото: скріншот з відео
Мариновані огірки, фото: скріншот з відео

На літрову банку вам знадобиться:

- маленькі огірочки (скільки влізе у банку);

Популярні новини зараз
Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення Старі сковорідки не доведеться викидати: як у домашніх умовах подарувати посуду друге життя
Показати ще

- 1 кружок лимона;

- 2 гілочки кропу;

- 4 зубчики часнику;

- 2 лаврові листи;

- 1,5 ч.л. гірчичного насіння;

- по 3 горошини чорного та запашного перцю;

- 1 бутон гвоздики.

На розсіл знадобиться:

- 1 літр води;

- 150 г цукру;

- 40 г солі.

Спочатку потрібно замочити всі огірки в холодній воді приблизно на три години, після чого їх добре вимити і обрізати кінчики.

Мариновані огірки, скріншот: YouTube
Мариновані огірки, скріншот: YouTube

У вимиті банки складаєте спеції та прянощі, після чого кладете огірки в банку і заливаєте окропом приблизно на 20 хвилин.

Після цього зливаємо воду та заміряємо її кількість. Її обсяг має становити 1 літр. Якщо води не вистачає, додати теплої кип'яченої води до потрібного обсягу. Розчинити у цій воді цукровий пісок та сіль, додати кружечок лимона.

Гарячим маринадом потрібно залити огірки, закатати та перевернути верх дном. Банки не загортайте, а просто дайте банкам охолонути в кімнатній температурі.

Цей рецепт сподобається всім любителям соковитих та хрустких огірків, а спосіб приготування справді досить простий, і не потрібно морочитися. Лише мінімум зусиль і все готове.

Мариновані огірки, фото: скріншот з відео
Мариновані огірки, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, що як м'ясні відбивні, тільки менше калорій: як приготувати кабачки в клярі - рецепт.

Раніше ми повідомляли про вареники з шовковицею, абрикосами, на пару і навіть із коньяком: літні рецепти на всі випадки життя.