"Бум" на страви з кабачків, який розпочався навесні, вже трохи подутий. І всі українці вже відвикли від плодів, що вічно гниють, у своєму холодильнику.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяА раз організм відпочив від кабачкового божевілля, то варто знову впроваджувати цей продукт у свою систему харчування. Адже овоч багатий на вітаміни В1 та В2. Концентрація вітаміну С взагалі дивовижна – у 100 грамах – 17% від добової норми. Такий набір речовин допомагає організму боротися із різними інфекціями.
Кабачки гасять, запікають і смажать. Однак їх можна вживати і сирими, зберігаючи всі вітаміни та мінерали. Спробуйте приготувати хрумкі рулетики з сиром із молодих кабачків за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.
Інгредієнти:
• Кабачки молоді – 6 шт;
• Сир – 300 г;
• Вершки - 110 г;
• Сік лимона – 1 ст. л.;
• Олія – 3 ст. л.;
• Базилік – 10 г;
• Волоський горіх – 50 г;
• Цедра лимона – 15 г.
СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:
1. Горіхи очищаємо, розкладаємо на лист, застелений пергаментом, і відправляємо в духовку, розігріту до 190 градусів на 7-10 хвилин.
2. Тим часом нарізаємо кабачки овочечисткою на смужки. Солимо, перчимо і змащуємо олією з обох боків.
3. Беремо сир, максимально віджимаємо всю вологу, щоб він став сухим. Додаємо жирну сметану та перебиваємо блендером у однорідну масу. Солимо, перчимо, вливаємо сік лимона, 2 ложки олії. Змішуємо. Текстура має вийти кремовою, без шматочків.
4. Тепер до начинки додаємо нарізану зелень базиліка і подрібнений на середні шматочки горіх. Перемішуємо.
5. Змащуємо кабачки начинкою та загортаємо в рулетики. Викладаємо на тарілку. Зверху посипаємо цедрою лимона та зеленню, яка у вас знайдеться вдома: базиліком, тархуном, кропом. Готово! Смачного!
Нагадаємо, що огірки будуть хрусткі та гостренькі: рецепт маринування з лимоном, який попросять усі подруги.
Раніше ми повідомляли, що на ринках почали з'являтися українські абрикоси: ціни тішать, але якість бажає кращого.