Один з ефективних способів консервації огірків без використання оцту полягає у використанні холодної води.

Цей метод вже давно використовується в сім'ї, яка поділилася цимрецептом, і був винаходом аж їхнього прадіда. Для цього знадобляться лише кілька інгредієнтів, включаючи, звичайно ж, огірки, один кілограм солі, часник та гострий перець до смаку, 10 літрів чистої води та зелень, яку ви завжди використовуєте при консервації.

Солоні огірки. Фото: скрін youtube
Солоні огірки. Фото: скрін youtube

Приготування починається з того, що вам потрібно розчинити сіль у холодній та чистій воді. У банки розкладаємо часник, зелень та огірки. Тепер їх потрібно залити маринадом, але творці цього рецепту рекомендують не використовувати гірчицю, оскільки вона заважає процесу бродіння. Найкраще використовувати якісь інші спеції, за бажанням.

Тепер ми закриваємо банки кришками та "забуваємо" про них десь на п'ять-шість днів. Стільки часу потрібно, щоб природний процес бродіння припинився.

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Конфіскують майно без рішення суду: податковій надали широкі повноваження Лише 1 з 25 хоче йти у бій: експерт про результат силової мобілізації ухилянтів Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней"
Показати ще

Консервовані огірки, фото: gospodynka
Консервовані огірки, фото: gospodynka

Тепер вам потрібно промити огірки. Важливо зробити це кілька разів у чистій воді. Розсіл із банок потрібно попередньо злити.

Тепер ми доливаємо чисту воду в банки, знову закриваємо їх кришками, а потім відправляємо на зберігання до підвалу, льоху чи куди вам зручніше.

Той розсіл, який ви злили, можна використовувати, щоб приготувати розсольник або для маринаду інших огірків.

Огірки за цим рецептом зберігаються кілька років, залишаючись такими ж хрусткими та смачними.

Нагадаємо, секрети ідеального абрикосового варення: рецепт, який захочеться залишити лише для себе

Як повідомляв "Знай.uа", після такого борщу-вам відразу зроблять пропозицію: 5 хитрощів які зроблять вашу страву ресторанним

Знай.ua писав, готується з простих і смачних продуктів: циганський рецепт жульєна з куркою і кабачками, але без грибів