В Україні вже почали спостерігатись температурні максимуми літа 2023 року. Серед них і столиця нашої держави.

Липень цього року виявиться спекотним, середньомісячна температура близько 25 градусів тепла, на півдні та сході України спека вдень становитиме до 34-41 градуса в тіні. Про це розповів заступник директора Укргідрометцентру Анатолій Прокопенко.

Така погода так і привертає до прохолодних напоїв. Тому ми роздобули для вас рецепт дуже смачного квасу. Скуштувавши цей напій, ви відразу відчуєте цей смак квасу з бочки.

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Інгредієнти:

Популярні новини зараз
Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав Нова схема крадіжки - у небезпеці кожен, хто має карту: українцям розповіли, як не втратити гроші Не лише електроенергія вдарить по гаманцю: яка комунальна послуга подорожчає з 1 червня ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить
Показати ще

- півбулки житнього хліба (будь-якого);
- 3 літри кип'яченої води;
- Півпачки (25-30 грам) сухих дріжджів;
- Півсклянки (125 грам) цукру;
- Жменька ізюму.

СПОСІБ ПРИГОТУВАННЯ:

  1. Ріжемо хліб на шматочки і обсмажуємо на деко в духовці до рум'яної скоринки. Точніше сушимо, бо без олії.
  2. Заливаємо скоринки окропом у 3-х літровій банці і чекаємо охолодження до температури 36-38 градусів.
  3. Після остигання додаємо половину приготовленого цукру та дріжджі розведені у склянці теплої кип'яченої води. Банку прикриваємо кришкою та ставимо на 2 дні у тепле місце, але не на сонце.
  4. Через 2 дні проціджуємо, додаємо родзинки і цукор, що залишився. Розливаємо у пластикові пляшки, закручуємо пробки та на добу в холодильник. Всі! Можна пити!

І ще те, що ви відфільтрували, можна зберігати в холодильнику в закритій банку, і наступного разу використовувати замість дріжджової закваски.

Домашній квас, скріншот: YouTube
Домашній квас, скріншот: YouTube

Нагадаємо про секрети ідеального абрикосового варення: рецепт, який захочеться залишити лише для себе.

Раніше ми повідомляли, що після такого борщу вам відразу зроблять пропозицію: 5 хитрощів які зроблять вашу страву ресторанним.