Коли в Україні почалися масові відключення світла взимку, багатьом доводилося харчуватися їжею, яка не вимагала використання духовки чи плити, адже ніхто не був готовий до тривалих блекаутів. Пощастило тим, хто мав запаси.

Однак зараз, маючи такий гіркий досвід, слід добре підготуватися до холодної зими. Найкраще рішення - це закрити домашні консерви, якими можна буде нагодувати не лише себе, а й усіх сусідів, друзів. Цей рецепт розрахований на 15 баночок каші з м'ясом по півлітра, при цьому можна обирати будь-які крупи.

Каша з м'ясом у банках, скріншот
Каша з м'ясом у банках, скріншот

Інгредієнти:

  • гречана крупа — 650 г;
  • крупа перлова — 650 г;
  • рис — 650 г;
  • свинина — 2.2 кг;
  • сало — 750 г;
  • цибуля ріпчаста — 5 шт.;
  • морква — 4 шт.;
  • сіль — 15 ч. л.;
  • перець чорний мелений, вода — до свого смаку.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Змії пішли в атаку на українців: як запобігти укусам і чи існує ефективний антидот Українців попередили про "важкі" платіжки за світло Екс-командир звернувся до тих, хто шукає багатодітних дружин та бабусь як "страховку": "Є ще один варіант..." У Києві помітили величезну чергу до лікарні: що сталося
Показати ще
  1. Цибулю та моркву почистіть, промийте. Цибулю подрібніть, а моркву натріть на тертці. Сало наріжте на дрібні шматочки та покладіть у розігріту сковороду, щоб витопити жир. Як тільки отримаєте золотаві шкварочки - вийміть їх зі сковороди, а в жир викладете нарізану цибулю. Пасеруйте його до готовності.
  2. Цибулю дістаньте та відставте в окремій мисці. У цю ж сковороду з жиром покладете моркву натерту, смажте до готовності. Зніміть з вогню і змішайте у великій мисці смажену цибулю, моркву та шкварки. М'ясо промийте та обсушіть. Наріжте шматочками і розділіть на 15 банок 0.5 л. У кожну банку закладайте приблизно 150 г м'яса.
  3. Крупу промийте, викладіть шаром на м'ясо - по 5 банок за кожен вид. У кожну банку закладайте по 130 г сирої крупи. Далі порівну розкладіть по банкам засмажку.
  4. У кожну банку додайте по одній чайній ложці солі без гірки та по третині чайної ложки чорного перцю. Залийте все холодною водою до країв.
  5. Банки накрийте кришками, поставте в глибоке деко. В лист налийте воду і відправте в холодну, не розігріту духовку. Увімкніть духовку спочатку на температуру 200 градусів. Як тільки каша почне кипіти, зменште температуру до 120-130 градусів. Готуйте з моменту закипання 3-4 години.
  6. Потім вимкніть духовку, дістаньте банки з кашею і закатайте кришками, переверніть, укутайте і залиште до охолодження. Потім заберіть у темне прохолодне місце.

Нагадаємо, легкий рецепт консервованого зеленого горошку, без стерилізації.