Незабаром в Україні розпочнеться кавуновий сезон. Перед багатьма господинями постає питання, що ще, окрім нарізування скибочками та приготування фрешів, можна зробити з урожаєм цієї гігантської ягоди.

Деякі примудряються заготовляти кавуни про запас, заквашуючи їх або уварюючи сік до стану "меда". Але, виявляється, крім солодкої м'якоті, у кавуна можна використовувати навіть кірки. Наприклад, можна приготувати варення з кавунових кірок.

Варення з кавуна, скрін, відео YouTube
Варення з кавуна, скрін, відео YouTube

А це дуже актуально зараз, адже всі українці можуть уявити, якими будуть ціни на ягоду. Не хотілося б викидати ні шматочка кавуна на смітник за такі гроші.

Що знадобиться:

Популярні новини зараз
Не забудьте перевести годинники: коли українці перейдуть на зимовий час і нащо Якщо у вас пластикові вікна, то ви зобов'язані це зробити: поспішіть, часу залишилося мало Хто з чоловіків справді важливий для економіки: починається аудит "броней" Від податкової не втечеш: безкоштовне поповнення карток заборонять
Показати ще
  • кавунові кірки (2,5 кілограма)
  • цукор (на кілограм корок – 800 грамів цукру)
  • щіпка харчової соди
  • води
  • лимон

Варення з кавуна, скрін, відео YouTube
Варення з кавуна, скрін, відео YouTube

Як готувати:

  • Для початку потрібно зрізати з кавунових кірок зелену частину,
  • нарізати білу частину на невеликі шматочки,
  • додати соду,
  • залити водою так, щоб вона покривала кірки повністю,
  • поставити на вогонь та довести до кипіння.
  • Як тільки суміш закипить, вимкнути вогонь і одразу ж злити всю воду.
  • Додати в каструлю весь цукор і залишити на дві години, щоб він розчинився.
  • Додати цілу половинку лимона та поставити на вогонь.
  • Знову довести до кипіння.
  • Як тільки починає активно кипіти, зняти з вогню, не перемішуючи.
  • Повторювати весь процес двічі-тричі на день протягом двох діб.
  • На третю добу довести до кипіння, проварити протягом 7-10 хвилин.

Варення з кавуна, скрін, відео YouTube
Варення з кавуна, скрін, відео YouTube

Витягнути лимон та розлити варення по банках.

Нагадаємо, просто додайте це до борщу і станете королем кухні: рецепт, за яким захочеться готувати завжди.

Раніше ми повідомляли, що не варіть кукурудзу, а посмажте на багатті: простий рецепт від улюбленця всіх жінок з "МастерШеф".