Щоб не чекати на зиму, вже зараз можна приготувати малосольні помідори. Вони вважаються абсолютним хітом цього літа.

У пакетах можна солити не лише огірки, а й невеликі томати чи навіть кабачки. Виходить неймовірно смачно, а головне швидко – вони будуть готові вже за годину, але для кращого ефекту можна почекати і день-два. Зберігати малосольні томати слід у холодильнику.

Помідори. Фото: скрін youtube
Помідори. Фото: скрін youtube

Інгредієнти:

  • Томати 1 кг
  • Сіль кам'яна 1 ст. л.
  • Цукор 0.5 ст. л.
  • Часник, зубчики 3 шт.
  • Петрушка, гілочка 20 г
  • Кріп, гілочка 20 г
  • Перець чорний горошок 3 шт.
  • Перець запашний, горошок 3 шт.

Як приготувати:

Популярні новини зараз
ЗМІ пишуть, що Сергій Притула купив 3 квартири у Києві, збираючи донати на ЗСУ Скільки українцям доведеться платити за світло взимку: озвучено ціну 1 кВт Вручення повісток від ТЦК відбуватиметься по-новому: чоловіків попередили Кого в першу чергу мобілізують після оновлення даних
Показати ще

Помийте томати і обсушіть на рушнику або серветці. Хвостик з плодоніжкою видаліть. На протилежному від хвостика боці зробіть ледь помітний неглибокий надріз хрестоподібний, це прискорить процес соління. Покладіть помідори в пакет із застібкою або звичайний поліетиленовий пакетик.

Часник почистіть, помийте, наріжте дрібно або пропустіть через прес. Покладіть у помідори. Зелень помийте, злегка просушіть від зайвої рідини, подрібніть та пожіть у пакет до помідорів.

Додайте сіль, цукор, перець горошком і зав'яжіть пакет (або застебніть застібку). Акуратно пам'ятайте пакет у руках, щоб спеції та зелень поступово перемішалися.

Покладіть пакет із помідорами в глибоку миску і залиште при кімнатній температурі на годину. За цей час необхідно струшувати пакет кілька разів. За годину помідори вже можна їсти.

Нагадаємо, не варіть кукурудзу, а посмажте на багатті: простий рецепт від улюбленця всіх жінок з "МастерШеф"