Як відомо, виноробство - мистецтво, секретам якого потрібно вчитися роками, проте завжди можна спробувати приготувати його вдома самому.

Зрозуміло, що не все може вийти з першого разу, і воно трохи відрізнятиметься від того, яке роблять професіонали, однак, якщо правильно розрахувати всі пропорції, то все обов'язково вийде.

Вино з ягід, фото: скріншот з відео
Вино з ягід, фото: скріншот з відео

Зараз ми розповімо вам, як приготувати ягідне вино. Дуже легкий рецепт, який впорається кожен.

У перший день потрібно взяти 2,5 кілограми будь-яких ягід, після його їх подрібнити - тобто стовкти. Далі додаємо 50 г ізюму та 400 мілілітрів води.

Популярні новини зараз
Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40% У темряві збираємо на ремонт? Влітку тарифи на світло для простих українців зростуть до 4,8 грн Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс В Україні впроваджують новий спосіб оплати за тепло: що тепер робитимемо
Показати ще

Келих вина, фото: pixabay
Келих вина, фото: pixabay

На другий день потрібно додати 200 г цукру, і ще стільки ж води.

Далі йде перерва, майже тиждень, весь цей час напій настоюється. На 8-й день потрібно віджати масу, і додати ще 200 мл води і 200 г цукру, після чого встановити гідрозатвор, або ж просто використовувати гумову рукавичку, а на пальці голкою зробити невелику дірку.

Вино з ягід, фото: вільне джерело
Вино з ягід, фото: вільне джерело

11-й день - в масу додати 200 мл води і 100 г цукору; в сік (під гідрозатвором) - 500 мл води і 500 г цукору.

17-й день - віджати масу, в отриманий сік додати 400 г цукерки, 400 мл води і перелити в бутиль з гідрозатвором.

Через 21 день, тобто три тижні, додаємо знову 400 мілілітрів води та 200 г цукру. Коли бродіння закінчиться, рукавичка почне поступово опускатися. Вино зливає від осаду і розливаємо по заздалегідь підготовлених тарах.

Виходить надзвичайно смачно, а головне - бюджетно. Це в рази економніше, ніж купувати щоразу на гуляння нову пляшку.

Вина Закарпаття, фото: скріншот з відео
Вина Закарпаття, фото: скріншот з відео

Нагадаємо, просто додайте це до борщу і станете королем кухні: рецепт, за яким захочеться готувати завжди.

Раніше ми повідомляли, що не варіть кукурудзу, а посмажте на багатті: простий рецепт від улюбленця всіх жінок з "МастерШеф".