Як відомо, виноробство - мистецтво, секретам якого потрібно вчитися роками, проте завжди можна спробувати приготувати його вдома самому.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяЗрозуміло, що не все може вийти з першого разу, і воно трохи відрізнятиметься від того, яке роблять професіонали, однак, якщо правильно розрахувати всі пропорції, то все обов'язково вийде.
Зараз ми розповімо вам, як приготувати ягідне вино. Дуже легкий рецепт, який впорається кожен.
У перший день потрібно взяти 2,5 кілограми будь-яких ягід, після його їх подрібнити - тобто стовкти. Далі додаємо 50 г ізюму та 400 мілілітрів води.
На другий день потрібно додати 200 г цукру, і ще стільки ж води.
Далі йде перерва, майже тиждень, весь цей час напій настоюється. На 8-й день потрібно віджати масу, і додати ще 200 мл води і 200 г цукру, після чого встановити гідрозатвор, або ж просто використовувати гумову рукавичку, а на пальці голкою зробити невелику дірку.
11-й день - в масу додати 200 мл води і 100 г цукору; в сік (під гідрозатвором) - 500 мл води і 500 г цукору.
17-й день - віджати масу, в отриманий сік додати 400 г цукерки, 400 мл води і перелити в бутиль з гідрозатвором.
Через 21 день, тобто три тижні, додаємо знову 400 мілілітрів води та 200 г цукру. Коли бродіння закінчиться, рукавичка почне поступово опускатися. Вино зливає від осаду і розливаємо по заздалегідь підготовлених тарах.
Виходить надзвичайно смачно, а головне - бюджетно. Це в рази економніше, ніж купувати щоразу на гуляння нову пляшку.
Нагадаємо, просто додайте це до борщу і станете королем кухні: рецепт, за яким захочеться готувати завжди.
Раніше ми повідомляли, що не варіть кукурудзу, а посмажте на багатті: простий рецепт від улюбленця всіх жінок з "МастерШеф".