Соуси здатні урізноманітнити смак прісних страв, тому мають велику популярність. Однак магазинні варіанти містять неймовірну кількість консервантів та хімії, яка негативно впливає на систему травлення.

Найкращим рішенням буде приготувати домашній кетчуп, в якості якого ви точно будете впевнені, адже у складі натуральні інгредієнти. Плюс консервації в тому, що соус можна їсти протягом усього року.

Томати. Фото: Youtube
Томати. Фото: Youtube

Інгредієнти:

  • 3 кг помідорів
  • 1 головка часнику
  • 1 цибулина
  • 3 столові ложки цукру
  • 1 чайна ложка солі
  • 1 чайна ложка порошку гірчиці
  • спеції за смаком
  • 1 лавровий лист
  • чверть столової ложки 70% оцтової есенції

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Українських біженців повертають на батьківщину: кому доведеться приїхати додому ТЦК масово мобілізують пенсіонерів у жовтні: кому варто готуватись Школярі масово викидають обіди: що не так з новим шкільним меню Новий предмет у школах обурив батьків: не довіряють вчителям
Показати ще

Помідори миємо, чистимо часник та цибулю. Ці овочі пропускаємо через м'ясорубку до утворення однорідної маси. Суміш, що вийшла, ставимо на вогонь і варимо протягом десяти хвилин. Ви помітите, що почав відокремлюватись сік – його потрібно видалити.

Вимикаємо вогонь. Перебиваємо масу занурювальним блендером. Пропускаємо через сито – щоб очистити кетчуп від шкірки та насіння.

У суміш вводимо три великі ложки цукру, по одній маленькій ложці солі та порошку гірчиці, лавровий лист (одну штуку). Додаємо будь-які спеції до смаку.

Знову відправляємо заготівлю на вогонь та готуємо протягом десяти хвилин. В кінці прибираємо лавровий лист і вводимо чверть ложки 70 оцту і перемішуємо.

Раніше ми писали про те, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром та лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку

Як повідомляв Знай.ua, як готувала бабуся в дитинстві: рецепт лечо на зиму - терміново нарізайте перчик і готуйте банки