Соуси здатні урізноманітнити смак прісних страв, тому мають велику популярність. Однак магазинні варіанти містять неймовірну кількість консервантів та хімії, яка негативно впливає на систему травлення.
Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
ПідписатисяНайкращим рішенням буде приготувати домашній кетчуп, в якості якого ви точно будете впевнені, адже у складі натуральні інгредієнти. Плюс консервації в тому, що соус можна їсти протягом усього року.
Інгредієнти:
- 3 кг помідорів
- 1 головка часнику
- 1 цибулина
- 3 столові ложки цукру
- 1 чайна ложка солі
- 1 чайна ложка порошку гірчиці
- спеції за смаком
- 1 лавровий лист
- чверть столової ложки 70% оцтової есенції
Як приготувати:
Помідори миємо, чистимо часник та цибулю. Ці овочі пропускаємо через м'ясорубку до утворення однорідної маси. Суміш, що вийшла, ставимо на вогонь і варимо протягом десяти хвилин. Ви помітите, що почав відокремлюватись сік – його потрібно видалити.
Вимикаємо вогонь. Перебиваємо масу занурювальним блендером. Пропускаємо через сито – щоб очистити кетчуп від шкірки та насіння.
У суміш вводимо три великі ложки цукру, по одній маленькій ложці солі та порошку гірчиці, лавровий лист (одну штуку). Додаємо будь-які спеції до смаку.
Знову відправляємо заготівлю на вогонь та готуємо протягом десяти хвилин. В кінці прибираємо лавровий лист і вводимо чверть ложки 70 оцту і перемішуємо.
Раніше ми писали про те, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром та лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку
Як повідомляв Знай.ua, як готувала бабуся в дитинстві: рецепт лечо на зиму - терміново нарізайте перчик і готуйте банки