Літо в самому розпалі, а це означає, що настав час відпочивати засмагати і насолоджуватися прохолодними напоями.

Різних коктейлів та лимонадів існує величезна кількість, але пропонуємо вам приготувати дуже смачний домашній тархун. Приготування цього напою не забере у вас багато часу і сил, зате його смак вас порадує.

Тархун, фото "Кухня по-чоловічому"
Тархун, фото "Кухня по-чоловічому"

Інгредієнти:

  • вода
  • Пучок тархуна
  • 2−3 лимона
  • Мед або цукор за смаком
  • Імбир та м'ята за бажанням

Спосіб приготування:

Популярні новини зараз
Після війни на вагу золота: які професії зроблять вас багатими в Україні через 3–5 років Вдарять морози й нічні, й денні: синоптики розповіли, коли в Україну прийде похолодання Нові ліміти на карткові перекази: які обмеження діють і кого стосуються Обмеження карткових переказів: які ліміти встановлять з нового року
Показати ще

Для початку у велику каструлю налийте теплою кип'яченою водою, додайте туди нарізаний або перетертий тархун, сік лимона та його скибочки, мед або цукор до смаку, а також імбир для пікантності та м'яту для свіжості (за бажанням).

Щоб лимонад був більш насиченого кольору, можете перебити тархун в блендері з невеликою кількістю води.

Надішліть каструлю на кілька годин у холодильник, щоб лимонад настоявся. За бажанням ви також можете додавати в лимонад полуницю.

Подавати можна з льодом, скибочкою лимона та кількома листочками тархуна. Смачний прохолодний напій готовий!

Тархун, фото gettyimages
Тархун, фото gettyimages

Нагадаємо, що жодних банок та консервації: як швидко приготувати "сиру" ікру з баклажанів.

Раніше ми повідомляли, що освіжаючий огірковий або бадьорий з імбиром і лимоном: 3 рецепти лимонаду, які освіжать у спеку.

Також не зайвим буде ароматний компот із яблуками та персиком: секрет у рецепті допоможе зробити смачніше, ніж сік "Мультифрукт".