Такий пряний і гострий соус зі слив можна подавати до м'яса, овочів та риби. Він відмінно доповнить їхній смак.

Гострий соус із синіх слив готується максимально просто, але при цьому зберігається близько 2 років у темному місці. За цей час він не втрачає своїх смакових якостей, залишається таким же пряним, ароматним та неймовірно смачним.

Гострий соус зі слив, фото suseky
Гострий соус зі слив, фото suseky

Інгредієнти:

  • сливи сині - 1 кг;
  • часник - 4 зуб.;
  • сіль - 1-1,5 ч.л. (за смаком);
  • цукор - 1 ч. л;
  • вода - 75 мл.;
  • петрушка - 1 пучок;
  • перець чорний мелений - 0,5 ч. л.;
  • прованські трави – 0,5-1 ч.л. (за смаком).

Як приготувати:

Зі слив слід видалити листя, хвостики та інше сміття, вимити. Висипати у зручну ємність та залити водою. Відправити на вогонь. Потушкувати сливи на слабкому вогні, поки вони не набудуть м'якої консистенції (близько п'яти хвилин). Протерти сливи через сито, щоб видалити кісточки та шкірки. Сливове пюре перелити у невелику каструлю.

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Українців зобов'яжуть сплатити податки за квартири минулих десятиліть Гороскоп на тиждень 6-12 травня для всіх знаків Зодіаку: труднощі Близнюків, союзники Скорпіона та успіхи Риб Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Часник очистити, вимити. Петрушку вимити під проточною водою. Приготувати спеції. Відправити сливове пюре на вогонь. Видавити в нього часник. Додати перець, прованські трави, сіль та цукор і перемішати.

Варити на слабенькому вогні близько 10 хвилин. Петрушку подрібнити і додати в кінці. Ще раз перемішати. У підготовлені баночки розлити соус. Закатати спеціальним ключем, перевернути їх та залишити до повного остигання. Забрати холодні банки в темне місце для зберігання.

Нагадаємо, гості ніколи не здогадаються, з чого це: рецепт варення з огірків до налисників або просто на хліб

Раніше ми писали про те, що пам'ятаєте запашний лимонад "Тархун" з дитинства? Ви можете приготувати такий самий, простий рецепт на літо