Українці можуть спостерігати на ринках деяке зниження цін на деякі овочі та фрукти. Це дозволяє урізноманітнити свій денний раціон новими рецептами, які припадуть до душі кожному.

Оскільки сезон кабачків ще не закінчено, але банальні рецепти набридли, то можна зробити ситну вечерю з цукіні.

Цукіні – різновид кабачка темно-зеленого кольору. На відміну від родича, він не росте до величезних розмірів, його шкірка залишається тонкою та м'якою, її не потрібно зрізати. А ще в ньому більше вітаміну С, ніж у звичайному кабачку. Цукіні можна вживати як сирим, і після термічної обробки. Він чудово поєднується з м'ясом, птицею, рисом та пастою. В останньому можете переконатись самі, приготувавши пасту з молодими цукіні за рецептом Шефа та експерта реаліті Нового каналу "На ножах" Алекса Якутова.

Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу
Алекс якутов, фото: пресслужба Нового каналу

Популярні новини зараз
Гороскоп на п'ятницю 22 листопада для всіх знаків Зодіаку: день для змін та простих радостей "Бусифікацію" обіцяють викорінити: ТЦК застосують новий підхід до мобілізації Нові правила бронювання від мобілізації: що зміниться з 1 грудня Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Показати ще

Інгредієнти:

• Паста (тальятелле або будь-яка інша) – 150 г

• Цедра лимона – 1 ч. л.

• Часник – 2 зубчики

• Цукіні невеликого розміру (можна замінити кабачками) – 2 шт.

• Монетний двір – 15 років

• Пармезан – 50 гр

• Рослинна олія (бажано оливкова) – за смаком.

Кабачки, скріншот: Youtube
Кабачки, скріншот: Youtube

Спосіб приготування:

1. Відваріть пасту у підсоленій воді згідно з інструкцією на упаковці.

2. Відкиньте її на друшляк. Злийте всю воду, крім 100 мл - вона нам знадобиться.

3. Розігрійте сковороду з олією. Роздавіть часник і відправте смажитися. Коли він віддасть аромат маслу, витягніть його і викиньте.

4. Поріжте цукіні овочечисткою на смужки.

5. Закиньте їх у сковороду та смажте. Робіть це буквально кілька хвилин, щоб овоч не втратив форму.

6. Порвіть м'яту та відправте до кабачка. Обсмажте разом.

7. Натріть цедру лимона та відправте на сковорідку. Готуйте, помішуючи ще кілька хвилин.

8. Тепер надішліть пасту до овочів. Долийте воду, яку ми відлили раніше. Дайте їй википіти.

9. Насамкінець полийте пасту олією, адже, як кажуть італійці, її багато не буває. Посипте блюдо пармезаном та перемішайте. Можна подавати. Смачного!

Паста с кабачками (цукіні), фото: UNSPLASH
Паста с кабачками (цукіні), фото: UNSPLASH

Нагадаємо, що може зберігатися 2 роки і не втратить смаку: гострий соус із синіх слив на зиму - простий рецепт.

Раніше ми повідомляли, що гості ніколи не здогадаються, з чого це: рецепт варення з огірків до налисників або просто на хліб.