Суп традиційно готують на обід, дітям та дорослим. Однак у кулінарів не завжди вистачає часу приготувати його, тому на допомогу приходять домашні овочеві квадратики.

Це дуже корисна заготівля, яку мало хто знає. Ви можете зробити квадратики як з овочів, так і з додаванням м'яса. Зберігати їх слід у звичайному поліетиленовому чи зип-пакеті, в морозильній камері.

Овочеві бульйонні кубики, скріншот
Овочеві бульйонні кубики, скріншот

Інгредієнти:

  • Цибуля 100 г
  • Морква 200 г
  • Стебло селери 100 г
  • Цибуля-порей 100 г
  • Часник 3 зуб.
  • Петрушка 1 пуч.
  • Сіль 1 ст. л.
  • Куркума 1 ч.л. л.
  • Вода 80 мл
  • Соняшникова олія на смак

Приготування:

Популярні новини зараз
Гороскоп на тиждень 22-28 липня для всіх знаків Зодіаку: вороги Тельців, радості Дів та ізоляція Скорпіонів Пенсіонерам додадуть 600 гривень: як оформити надбавку В Україні різко дорожчає хліб, вершкове масло та пісне: свіжі ціни на базові продукти Душ стане справжньою розкішшю: українців змусять платити по 134 гривні за куб води
Показати ще
  1. Очищаємо цибулю. Нарізаємо її великим кубиком. Добре промиваємо цибулю-порей. Крупно нарізаємо. Розігріваємо сковороду із олією. Обсмажуємо трохи на ній два види цибулі.
  2. Очищаємо моркву. Нарізаємо її півкільцями. Миємо стебла селери і подрібнюємо їх. Додаємо овочі до сковороди. Обсмажуємо все протягом 3 хвилин. Вливаємо до овочів воду. Гасимо все під кришкою на помірному вогні протягом 10 хвилин.
  3. Очищаємо часник. Дрібно його нарізаємо. Додаємо часник до решти овочів. Добре перемішуємо і чекаємо ще півхвилини. Забираємо сковороду з плити.
  4. Поміщаємо овочеву масу в подрібнювач. Додаємо промиту петрушку, попередньо нарізавши її. Всипаємо сіль та куркуму. Подрібнюємо усі інгредієнти до однорідного стану.
  5. Застилаємо форму харчовою плівкою. Поміщаємо в неї отриману масу, намагаючись її рівномірно розподілити. Рівняємо овочеву суміш лопаткою.
  6. Накриваємо заготівлю харчовою плівкою. Відправляємо форму в морозильну камеру на 3 години. Нарізаємо овочеву масу на кубики, кожен із яких загортаємо у фольгу.

Нагадаємо, смачний аґрус у банках на зиму: всього 2 інгредієнти та ні грама цукру