Супи традиційно готують з м'ясом чи овочами, але з додаванням пива рідко, і дуже дарма. Цей рецепт прийшов до нас з німецької кухні, де дуже люблять цей хмільний напій.

Вершковий смак із нотками пива підкорить будь-кого, хто спробує цей суп. Страва виходить досить поживною і надовго вгамує голод, тому вважається ідеальним варіантом для обіду. Рецепт підказали у виданні shuba.

Пивний суп, фото shuba
Пивний суп, фото shuba

Інгредієнти:

  • Світле пиво 400 мл
  • Курячий бульйон 500 мл
  • Вершки 35% 250 мл
  • Сир чеддер 150 г
  • Бекон 200 г
  • Цибуля жовта ріпчаста 1 шт.
  • Перець болгарський 1 шт.
  • Перець халапеньо 1 шт.
  • Борошно пшеничне 30 г
  • Масло вершкове 4 ст. л.
  • Чебрець, гілочка 10 г
  • Сіль 1 ч. л.
  • Перець чорний мелений 0,5 ч. л.
  • Зелена цибуля, пучок

Як приготувати:

Популярні новини зараз
Заплатите за троюрідну тітку, яку ніколи не бачили: на українців хочуть повісити борги померлих родичів Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу
Показати ще

У каструлі з товстим дном обсмажте нарізаний скибочками бекон до рум’яної скоринки. Зніміть, залишивши жир на сковороді. Цибулю й обидва види перцю дуже дрібно наріжте, попередньо очистивши від насіння. Викладіть овочі в сковороду із жиром і обсмажте їх разом близько 5 хвилин до м’якості, посипте чебрецем.

Додайте вершкове масло і розтопіть його. Посипте борошном і енергійно перемішайте до однорідності. Влийте пиво і знову перемішайте, поки воно не загусне. Повільно влийте бульйон, а потім вершки. Перемішуйте до отримання однорідної консистенції.

Порціями додайте тертий сир чеддер. Перемішуйте до розчинення. Приправте суп перцем і сіллю до свого смаку і додайте половину попередньо обсмаженого й подрібненого бекону.

Подавайте пивний суп теплим, прикрасивши подрібненим беконом і дрібно нарізаною зеленою цибулею

Нагадаємо, макрони з кабачками на вечерю: рецепт за 15 хвилин, який врятує після роботи