Найкращий час для збирання чорниці – з кінця липня до початку вересня, тому у господинь ще достатньо часу, щоб зробити смачні заготівлі із цієї ягоди.

Цей рецепт джему максимально простий, з ним впораються навіть новачки, які до цього не займалися консервацією. Крім того, це вважається ідеальним способом для зберігання літньої ягоди, тому що всі смакові та корисні властивості не губляться.

Кулинарам рекомендують використовувати свіжу чорницю, так смак буде більш насиченим, але й заморожена теж підійде.

Чорниця, фото malinaparadise
Чорниця, фото malinaparadise

Що знадобиться з інгредієнтів:

Популярні новини зараз
На землю чекають удари руйнівної магнітної бурі: нагряне вже ось-ось Тарифи на воду вже підняли: де платитимуть дорожче Українським родинам виплатять 10800 грн: як подати заявку Українцям кардинально змінять правила оплати комуналки: до чого готуватись
Показати ще
  • Чорниця 1 кг
  • Цукор 1 кг
  • Вода 200 мл

Як приготувати, покроковий рецепт:

  1. Чорницю переберіть, видаліть гілочки, добре промийте і обсушіть на паперовому рушнику. Потім покладіть ягоди в блендер і подрібніть.
  2. У каструлю налийте воду, додайте цукор і варіть сироп до розчинення цукру. Покладіть у нього ягідне пюре, доведіть до кипіння і варіть, постійно помішуючи, 20-25 хвилин.
  3. Розлийте варення у стерилізовані банки та закупоріть кришками. Переверніть, укутайте рушником та залиште до повного остигання. Зберігайте варення з чорниці у прохолодному місці.

Раніше ми писали про те, що ситний і дуже швидкий рецепт: фарширований багет, яким можна нагодувати всю сім'ю

Як повідомляв Знай.ua, навіть не всі досвідчені господині знають: чому не можна перевертати та укутувати деякі банки при консервації

Також портал Знай.ua писав, що такого м'яса ви ще не куштували: навіщо досвідчені кулінари використовують тирсу при приготуванні шашлику.