Вареники дуже популярна страва в українців, ними можна смакувати цілий рік, але влітку рекомендуємо не втратити можливість приготувати вареники з ягодами.

Такі смаколики часто доповнюють різними солодкими начинками: фруктами, варенням, медом, горіхами, сиропами та іншими інгредієнтами.

Що потрібно:

Для вареників: сир — 180 гр., черешня (або ін. ягода) — 12 шт., яйце куряче — 1 шт., сахар — 2 ст.л., борошно пшеничне (+ 2-3 ст.л. на підпил) — 4 ст.л., манна крупа – 1,5 ст., ванільний цукор — 5 гр.
сіль — 1 дріб.

Для соусу: черешня — 130 гр., цукор — 2 ст.л., вода — 2 ст.л., цедра лимона — 1 ч.л.

Популярні новини зараз
Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти
Показати ще

Як готувати:

Промийте ягоди та видаліть кісточки. Черешні можна замінити на іншу ягоду. Змішайте ягоди з цукром, цедрою та водою. Перемішайте. На маленькому вогні доведіть суміш до кипіння.

Коли суміш закипить, зніміть із вогню, остудіть і пробийте блендером до однорідності. Заберіть соус у холодильник на пів години.

Сир перебийте блендером або перетріть через сито. Додайте щіпку солі та манку, перемішайте. В окремій мисці збийте яйце з ванільним та звичайним цукром.

Нагадаємо, ми писали, що рецепт "каскадного" добрива для перчика: у серпні врожай потішить вас солодкими нотами.

Як повідомляв "Знай.ua" простий рецепт, з яким впорається навіть новачок: як приготувати смачний джем із сезонної чорниці.

Також "Знай.ua" інформував, масло чи маргарин: що краще додавати господиням до випічки.